L’editorial catalana consolida un catàleg amb gairebé 600 publicacions de no ficció
Ara Llibres va néixer l’any 2002 amb la voluntat de diversificar i fer créixer la No Ficció en català. Al llarg d’aquests 20 anys, s’han publicat al voltant de 600 obres de més de 450 autors i autores.

Títols populars com La maternitat d’Elna, d’Assumpta Montellà; El regal de la comunicació, de Sebastià Serrano; o Córrer o morir, de Kilian Jornet formen part del catàleg superat en conjunt els 200.000 exemplars venuts i que compten amb més de 40 traduccions.
Si sumen els gairebé 600 títols publicats durant vint anys, la xifra de vendes superen els dos milions i mig d’exemplars, gràcies també a la publicació d’altres títols com Dies que duraran anys, de Jordi Borràs; La màgia de l’ordre, de Marie Kondo; Tota la veritat, de Ferran Casas, Odei A.-Etxearte, Marc Martínez Amat, Roger Mateos, Gerard Pruna i Neus Tomàs; Me’n vaig, de Pepe Rubianes; Dones valentes, de Txell Feixas; Rússia, l’escenari més gran del món, de Manel Alías; Cuina! O barbàrie, de Maria Nicolau; Curs de feminisme per microones, de Natza Farré; o Si Beethoven pogués escoltar-me, de Ramon Gener.

Ara Llibres ha celebrat el seu 20è aniversari i anuncia un nou repte, la creació del Premi Ara Llibres de No Ficció, dotat amb 40.000 euros i amb l’objectiu de descobrir i divulgar un gran projecte editorial amb capacitat d’adaptació a formats audiovisuals. Segons Joan Carles Girbés, director editorial d’Ara Llibres, “aquesta convocatòria reforça l’aposta de l’editorial per fer créixer en ambició les propostes de No Ficció del nostre país, i reuneix els nostres principals valors: treball d’edició estret amb els autors per treballar a fons grans temes i aposta decidida per arribar al màxim nombre de lectors possible”.

A les bases del premi, l’editorial  destaca que “la naturalesa única dels grans llibres de no ficció permet aflorar temes insòlits, punts de vista originals, revelacions desconegudes i/o narratives que poden connectar amb un públic més ampli per vies complementàries al llibre.”. Per aquest motiu, el “Premi Ara Llibres de No Ficció té la determinació d’explorar tots els llenguatges possibles per comunicar les idees i els objectius del llibre guardonat.”

L’obra seleccionada en aquesta convocatòria tindrà garantida la presència en formats i llenguatges diferents al llibre: narrativa transmèdia, reportatges en revistes, pòdcasts, exposicions, pàgina web, storytelling per xarxes socials, producció audiovisual —sèrie, documental o pel·lícula.

Coincidint amb la celebració de l’aniversari, Ara Llibres també ha iniciat una nova col·lecció de butxaca: “Temes Clau”, pensada per aquells lectors que volen entendre el món. Una iniciativa editorial que pretén publicar els llibres fonamentals del fons editorial amb un nou disseny i preus assequibles ·per seguir perseverant en la difusió de les idees que transformen la nostra societat·- Els primers títols que acaben d’arribar a les llibreries són La maternitat d’Elna, d’Assumpta Montellà; Dones valentes, de Txell Feixas; Curs de feminisme per microones, de Natza Farré; i Mites, d’Stephen Fry. Al febrer de 2023 s’ampliarà amb Fills del Nil, de Xavier Aldekoa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here