Anna Tortajada i les Rondalles meravelloses que no hem de perdre.

Anna Tortajada ha decidit recopilar tot un seguit de rondalles al llibre  Rondalles Meravelloses que no hem de perdre.

 

Rondalles Meravelloses que no hem de perdre forma part d’una col·lecció de l’editorial Columna que anterioment va publicar els títols, Les festes tradicionals que no hem de perdre i  ‘Jocs, cançons i costums que no hem de perdre

Anna Tortajada aplega unes trenta rondalles molt ben classificades en diversos temes; Herois i heroïnes, El Rei, La Rei, El bosc: follets i dones d’aigua, Monstres i diables, Gegants, Les velletes i Números, objectes i paraules màgiques.

Rondalles Meravelloses que no hem de perdre compta també amb les il·lustracions de Núria Giralt.

El pròleg del llibre ja ens adverteix que a  les rondalles catalanes no es parla de fades ni de nans, perquè aquí no en tenim. Però en canvi moltes rondalles de Catalunya estan protagonitzades per gegants i  velletes benevolents.

Les rondalles sempre s’havien explicat de viva veu i a la vora del foc, especialment les meravelloses que les explicaven les àvies. Afortunadament van aparèixer els folkloristes que es van dedicar a recollir-les per escrit.

Gràcies a la tradició oral i també a la feina dels estudiosos podem gaudir de llibres com Rondalles Meravelloses que no hem de perdre

 

1 COMENTARI

Comments are closed.