Juan Bonilla guanya el Premi Gaziel amb una biografia sobre Terenci Moix.

L’obra ‘Vida y obra de Terenci Moix. El tiempo es un sueño pop’ de Juan Bonilla ofereix un ampli repàs per la biografia de l’escriptor català.

 

L’obra repassa la infància de Moix, les seves primeres lectures, la formació autodidàctica, les seves relacions familiars, i influències, l’homosexualitat, el cinema dels anys 40 i 50, els seus primers treballs i les relacions amb col·legues com Maruja Torres, Pere Gimferrer, Núria Espert i Vicente Molina Foix.

‘Vida y obra de Terenci Moix. El tiempo es un sueño pop’ també descobreix detalls de la seva estada a Itàlia, on va conèixer Passolini, Elsa Morante i Rafael Alberti, la relació sentimental amb l’actor Enric Majó i la crisi que va suposar la ruptura de la parella i la seva passió per Egipte.

El Premio Gaziel de Biografies i memòries el concedeix la Fundació Comte de Godó i l’editorial RBA i es publicarà a la primavera del 2012.

Juan Bonilla ha escrit poesia, assaig, relats i novel·les. És autor entre d’altres de Nadie conoce a nadie (1996) i Los príncipes nubios (2003), Premi Biblioteca Breve.
L’escriptor també ha estat el responsable de la traducció al castellà de la novel·la de Terenci Moix ‘Sadístico, esperpéntico e incluso metafísico’ editada aquest 2011.

Guanyadors anteriors del Premio Gaziel de Biografías y Memorias

2010 – Luis Racionero: Memorias de un liberal psicodélico
2009 – Anna Caballé e Israel Rolón: Carmen Laforet, una mujer en fuga
2008 – Jordi Amat: Un home de la llibertat. Biografia de Ramon Trias Fargas
2007 – Cristina Gatell i Glòria Soler: Martí de Riquer, una biografía