Després de l’èxit i la bona acollida de la novel·la guardonada amb diversos premis, entre ells el premi L’Illa dels Llibres 2015, Palomas torna amb noves històries protagonitzades pel jove Guille.


Alejandro Palomas va fer la seva incursió en el terreny de la novel·la juvenil amb ‘Un fill’. Tot i que inicialment l’obra va rebre un premi de narrativa juvenil com el Joaquim RuyraPalomas va demostrar que la seva novel·la anava molt més enllà del lector jove, creant una història universal i que captaria a tota classe de lectors, com demostraria l’any 2015, guanyant el Premi L’Illa dels Llibres.

Alejandro Palomas assegurava a L’Illa dels Llibres ‘Jo no vaig escriure Un fill per a un públic juvenil, en primer lloc perquè no sabria fer-ho i en segon lloc perquè no sé què és exactament la literatura per a joves. ‘Un fill’ és narrativa per adults. El que la fa especial és que és una obra intergeneracional, escrita pels més grans, però alhora molt atractiva pels adolescents i també pels més petits’.

El protagonista d’Un fill, és en Guillem, un nen que sent una admiració pel personatge de Mary Poppins que es posa de manifest un dia a l’escola quan la professora pregunta als seus alumnes que volen ser grans. Llavors en Guillem respon que vol ser Mary Poppins i la professora sorpresa intentarà esbrinar el perquè d’una resposta com aquesta i sí darrere s’amaga alguna cosa més.

Sobre el punt de sortida de la novel·la l’autor destacava ‘vaig plantejar-me la novel·la a partir del mite de Mary Poppins, volia versionar-ho, donar-li una volta i portar-lo al segle XXI. I vaig decidir que la forma més adient per aconseguir-ho era transformant la Mary en una orientadora infantil d’una escola que no tingués res d’especial’.
Sobre ficar-se en la pell d’un nen de 9 anys, Palomas afirmava que ‘ser el Guille, mirar com ell, respirar com ho fa ell… mai no podré oblidar el que ha estat tornar a l’Alejandro que vaig ser i que no sempre he recordat amb afecte. Ha estat el personatge més fàcil i més agraït de tots els que he escrit, sens dubte’.
Ara, repetirà a partir del 20 de març, la fórmula per tornar a posar-se en la pell d’en Guille i la seva amiga Nàzia per narrar temes molt actuals com l’amistat, la complicitat, l’adaptació i la immigració.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here