Del 5 al  7 d’abril als pavellons 1, 2, 5 i Plaça Univers a Fira de Barcelona Montjuïc se celebrarà una nova edició del certàmen.

Un renovat saló amb canvi de logo i també de nom, a partir d’ara s’anomenarà Comic Barcelona, afronta una edició amb optimisme i amb l’objectiu de seguir sent referència en el sector.

La nova edició del Comic Barcelona  vol consolidar-se com el gran punt de trobada del còmic nacional i internacional. Seran tres dies en els quals s’oferiran més activitats i espais, que aniran dirigits tant als professionals com al gran públic.
Entre les novetats, s’ha renovat la zona professional, COMIC PRO, que es converteix a partir d’ara en un espai de networking dividit en tres eixos: la revisió de portfolis, una primera edició de Jornades Professionals i una oportunitat per crear un mercat de drets.

Antoni Guiral, assessor i comissari d’exposicions, ha anunciat les primeres confirmades on destaquen una exposició antològica dedicada a l’obra de Laura Pérez Vernetti, guanyadora del Gran Premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona de l’any passat. També hi haurà la mostra dedicada a Pinturas de guerra, d’Àngel de la Calle, premi a la Millor Obra en 2018. Ana Peñas, premi a la Autora Revelació, i la seva obra Estamos todas bien comptaran també amb una exposició.

La mostra dedicada al recentment mort Stan Lee repassarà diferents aspectes de la seva obra.

També està prevista les exposicions Vibracions Underground: Interferències entre còmic i rock and roll, que repassarà la relació entre la música i els autors de comix underground i de còmic alternatiu.

Guiral ha anunciat l’acord al qual ha arribat FICOMIC amb el museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per tal de realitzar diverses accions al voltant del còmic. “En aquests moments tenim programades dues exposicions que es situaran al recinte del museu. Del 5 al 21 d’abril hi haurà una exposició dedicada a les noves aventures de Corto Maltés, a càrrec de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero. La segona exposició estarà dedicada al còmic underground i servirà per celebrar el 40 aniversari de la revista El Víbora.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here