La novel·la ‘Abans de les cinc som a casa’ arribarà a les llibreries al setembre

La trajectòria literària d’Albert Forns està marcada pels premis literaris. El periodista i escriptor va guanyar el Premi Documenta 2012 amb Albert Serra (la novel·la, no el cineasta) i el premi Llibres Anagrama el 2016 amb Jambalaia. Abans de les cinc som a casa rep el Premi BBVA Sant Joaan i els  35.000 euros de dotació econòmica del premi, lliures d’impostos, a banda de drets d’autor.La novel·la reconstrueix la vida d’un barceloní dels anys setanta a partir de la troballa dels seus diaris al mercat de Sant Antoni.

Entres les 67 obres rebudes a concurs han predominat les novel·les, amb cinquanta-sis originals, seguides de sis reculls de narracions, dues memòries, dos llibre de viatges i un dietari.

Trenta-set originals procedeixen de la demarcació de Barcelona, dotze de Girona, quatre de Tarragona i un de Lleida. També s’han presentat sis obres des de la Comunitat Valenciana, sis de les Illes Balears, una d’Andorra i una arribada d’Estats Units.

Enguany, degut a la situació creada per la pandèmia del COVID-19, s’ha decidit no fer al juny el tradicional acte de lliurament del premi a Sabadell. El lliurament del Premi BBVA Sant Joan tindrà lloc al setembre, coincidint amb la publicació del llibre per Edicions 62, en el marc de La Setmana del Llibre en Català.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here