La novel·la amb el títol de ‘Paraula de jueu’ arribarà a les llibreries el 26 d’agost

El 19 de març de 2007, Martí Gironell debutava com a novel·lista amb ‘El pont dels jueus’ (Columna). Des de la seva publicació la novel·la, ‘El pont dels jueus’ s’ha convertit en un long-seller superant els 100.000 exemplars venuts i traduccions a diverses llengües.

La novel·la es centrava en la construcció del pont de Besalú i uun dels missatges d’’El pont dels jueus ’era la creació de ponts i lligams entre diferents cultures com la cristiana i la jueva.  Martí  Gironell assenyalava en una entrevista a L’Illa dels Llibres ‘la construcció del pont és una metàfora de la construcció d’un diàleg, d’una relació entre dues cultures que vivien juntes però enfrontades. Per desgràcia, un missatge actual i que potser per això encara ara té vigència la novel·la i s’ha anat traduint a diversos llocs del món. La història que s’explica és local però el que exposa és universal’.

El que va aconseguir ‘El pont dels jueus’ segons Gironell ‘m’ha permès continuar escrivint i connectar amb un públic lector que ha confiat en les meves novel·les, al marge de ser una persona coneguda. El d’escriptor és un ofici del qual cada dia en saps una mica més. A cada nova novel·la he procurat que fos millor que l’anterior, anar afinant l’estil, la manera d’explicar els fets de fer-los-hi viure al lector’

Tretze anys després Martí Gironell, ha decidit continuar aquella història  a ‘Paraula de jueu’ una novel·la que gira en tres eixos: la reconstrucció del pont, la rivalitat entre les comunitats jueva i cristiana i la importància del llibre i la paraula en la cultura jueva.

L’editorial Columna avança part de l’argument de la novel·la que s’inicia en el moment que el mestre d’obres Pere Baró rep l’encàrrec de la vila reial de Besalú de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. Una riuada l’ha destruït i posa en risc l’expansió i la posició comercial de la ciutat. Un jove jueu, en Kim, descendent dels Llombard, troba la manera de participar en les obres, que s’aturaran per causes que es veurà abocat a investigar.

‘Paraula de jueu’ oferirà una aventura medieval que protagonitzen en Kim i l’Ester, una noia cristiana que treballa entre l’Hospital de l’Almoina de Barcelona i el Call jueu. A través d’ells veurem com jueus i cristians viuen la seva complexa realitat mentre ens capbussem en els costums del segle xiv.

El poder de les paraules, la força de les conviccions, l’amor i el respecte com a ingredients bàsics per aixecar un pont d’entesa entre les dues religions.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here