La novel·la ambientada després de l’esclat de la Setmana Tràgica inclou elements de l’espiritisme, la francmaçoneria i el feminisme català.

Glòria Sabaté publicava l’any 2016 la seva primera novel·la La filla de LilithAutora de diversos estudis acadèmics sobre literatura medieval, Sabtaé ha rebut el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica amb ‘El vel de la deesa’.

Maria Carme Roca, membre del jurat del guardó literari ha destacat que ‘L’autora combina amb encert els personatges reals i els de ficció en un escenari barceloní de rerefons molt atractiu: la francmaçoneria, el feminisme i l’espiritisme”.

L’editorial Columna publica la novel·la l’1 de juliol. Ambientada pocs mesos després de l’esclat de la Setmana Tràgica, un grup de francmaçones encapçalades per l’Ángeles López de Ayala, sota l’aixopluc de la Societat Progressiva Femenina, s’aferren a l’educació com a via per lluitar contra el rol social que els ha estat imposat pel fet d’haver nascut dones.

La descoberta d’una biblioteca peculiar les posarà sobre la pista d’una relíquia oculta capaç d’atorgar la força que necessiten per poder assolir la llibertat anhelada. Les acompanyaran el bibliòfil Gaspar Homar i un estudiant de la Universitat de Barcelona, lector àvid i enamorat dels mites antics i medievals.

Només una persona coneixia el parador de la relíquia… i acaba de morir. Per això s’hauran d’endinsar en l’espiritisme, un món especialment en voga. Inconformistes i lluitadors, tots junts faran el que calgui per aconseguir el seu objectiu.

JOSEP LORMAN, FINALISTA PREMI NÈSTOR LUJÁN

L’editorial Columna també anuncia el títol de la novel·la finalista del premi, Atlàntic de Josep Lorman.

La novel·la que el segell editorial defineix com  ‘’una trama de caire dickensi’à al voltant del tràfic d’esclaus, protagonitzada per un jove de l’ètnia fang, un grumet mataroní i un oficial de la Royal Navy. En els escenaris de la costa occidental d’Àfrica, Londres, Mataró i una plantació de l’estat de Louisiana, entre 1842 i 1848, aquests tres personatges viuen els moments més decisius de les seves vides. Una història d’amistat, amor i llibertat d’inspiració clàssica i estil contemporani.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here