Finalment el 10 d’agost s’estrena als cinemes la pel·lícula basada en la novel·la  de l’escriptor català.

Dirigida per Carlos Martín Ferrera,  ‘L’any de la plaga’  es un producció de  Zentropa amb la col·laboració de TV3.

Entre el repartiment destaquen els noms d’Ivan Massagué en el paper de Víctor Negro a més de , Miriam Giovanelli,  Brays Efe, Natalia Sánchez, Maria Molins, Sílvia Abril i Ana Serradilla entre d’altres.

Com a curiositat,  a la pel·lícula podrem veure al mateix Marc Pastor fent de taxista. Pastor ha participat en la supervisió del guió d’Ángeles Hernández i Miguel Ibáñez Monroy.

No serà fins el 10 d’agost quan finalment s’estreni l’adaptació de la novel·la publicada l’any 2010.

‘L’any de la plaga’ és la tercera novel·la de Marc Pastor després de ‘Montecristo’ i ‘La mala dona’ i anterior a ‘Bioko’ i ‘Farishta’
La novel·la està protagonitzada per en Víctor Negro, un treballador social d’uns trenta anys que fa poc l’ha deixat la seva parella. Tot comença a canviar en el moment que algunes persones grans, que ell en te cura, comencen a suicidar-se. A les cases dels morts apareix un test amb una planta d’eucaliptus que desprèn una olor molt dolça; l’Eucalyptus gengiskhanensis.
Per en Victor, el que li resulta més estrany és la passivitat dels familiars davant d’una pèrdua tan tràgica. L’any de la plaga ens proposa una història, on uns inofensius eucaliptus poden ser el causant d’una invasió que pot canviar el destí de la humanitat.

La pel·lícula ‘La invasión de los ultracuerpos’ va servir com a font d’inspiració per escriure aquesta novel·la, però les referències cinematogràfiques, literàries i musicals marca de la casa són constants a la novel·la i en l’obra de Marc Pastor.

La força de la novel·la ‘L’any de la plaga’ radicava en diàlegs entre els diferents personatges.