L’editorial Comanegra inicia el projecte “Matar el monstre” que finalitzarà amb la publicació de set novel·les independents ambientades entre el 1818 i el 2018 a Barcelona.

Ada Castells, Mar Bosch, Julià de Jòdar, Miquel de Palol, Susanna Rafart, Núria Cadenes, Jordi Coca han estat els autors escollits d’aquest projecte editorial on cadasquna de les novel·les compartirà un misteriós personatge que  va canviant de nom, però no d’aparença, i que amaga un secret que només es podrà esclarir amb la lectura de tots els títols, descobrint, així, una història paral·lela amagada.

L’estiu de 1816 un grup d’escriptors va reunir-se en una mansió de la riba del llac Léman i es van reptar a escriure una història de monstres. D’allà va  forjar-se la novel·la Frankenstein or The Modern Prometheus de Mary Shelley (publicada el 1818). Dos segles després, l’editorial Comanegra reunia  set autors i els seus editors e a la fàbrica Lehmann per acordar els termes del projecte ‘Matar el monstre’.

Els autors convidats assumien el repte d’escriure cadascun una novel·la compartint tres condicionants bàsics: cada història seria ambientada, principalment, en un any concret (1818, 1888, 1929, 1968, 1992, 2004, 2018)  compartint la ciutat de Bracelona a més d’incloure en algun moment de la narració, l’aparició del mateix personatge secundari vivint, en cada cas, una situació concreta que, amb la suma de les set, constituiria una història paral·lela.

Francesc Ordino coordinador del projecte destaca ‘’ La nostra intenció és oferir les bases d’un joc on cada text valgui per si mateix, sense que el desconeixement de les altres novel·les afecti la comprensió o el gaudi de la lectura.’’.   Tot i què ‘la lectora, el lector fidel que resseguirà el pla total de la col·lecció,també descobrirà passatges secrets, desviacions i línies de continuïtat amagats dins les pàgines.’’

La primera de les novel·les publicades és ‘La primavera pendent’ d’Ada Castells.

El calendari de les properes edicions:

La fugida d’Urània — Susanna Rafart — 7 de març
Els vulnerables — Julià de Jòdar — 7 de març
Els ulls dels homes mentiders — Jordi Coca — 17 de maig
Secundaris — Núria Cadenes — La Setmana del Llibre en Català
Vindràs amb mi després del diluvi — Mar Bosch — La Setmana del Llibre en Català
Angèlica i Rafel — Miquel de Palol — Nadal 2018