L’acte de lliurament es  realitzarà el dissabte 11 de setembre a les 17:50 h (Escenari 2) al Moll de la Fusta de Barcelona coincidint amb la celebració de la Setmana del Llibre en Català.

 

La novel·la “El primer emperador i la reina Lluna” de Jordi Cussà ha guanyat l’ XI Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any. 

L’11 de setembre coincidint amb la celebració de La Setmana del Llibre en Català es farà a l’escenari número 2 del Moll de la Fusta a les 17.50h.

L’acte de lliurament que comptarà amb la presència del director editorial de Comanegra Joan Sala i l’editor Jordi Puig que conversan sobre l’obra guanyadora a amb el director de L’Illa dels Llibres Jordi Milian.

L’escriptora i actriu Coia Valls farà lectura de textos de la novel·la.

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2020 i juliol de 2021 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut gairebé 4.000 vots, la novel·la guanyadora.

L’acte gratuït o obert a tothom també comptarà amb personalitats vinculades del sector editorial i s’epera la presència d’antics guanyadors del premi com Coia Valls, Maria Carme Roca, Rafel Nadal i Mar Bosch.

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro PalomasMaria Carme Roca,  Rafel Nadal,  Eva Baltasar, Mara Orriols i Mar Bosch han estat els guardonats en les anteriors edicions.

EL PRIMER EMPERADOR I LA REINA LLUNA

Una gran novel·la d’aventures amb aires clàssics ens ofereix Jordi Cussà a “El primer emperador i la reina Lluna”. Es tracta d’una novel·la ambientada fa més de 2.200 anys en plena dinastia de l’emperador xinès Qin Shi Huangdi.
Es tracta d’un emperador amb una gran passió per la immortalitat i que sempre ha estat embolcallat en la llegenda i la seva figura es barreja entre la divinitat i la monstruositat.
Bona part del seu llegat ens queda l’alfabet, la gran Muralla i també els guerrers de Xi’an que s’encarregaven de custodiar la seva tomba. Un dels aspectes més destacats de Qin Shi Huangdi va ser la capacitat d’unir en un sol regne els set reialmes de la Xina i acabant la guerra entre ells.
Cussà ofereix una novel·la amb personatges històrics i d’altres d’inventats com la mateixa Reina Lluna que la converteix en la parella de l’emperador.


Jordi Cussà, (1961-2021) va ser escriptor, poeta, traductor i director teatral. Va debutar l’any 2000 amb Cavalls salvatges, (Columna) per continuar amb La serp (Columna Editors), Apocalipsis de butxaca (La Magrana), La novel·la de les ànimes (La Magrana), El noi de Sarajevo (Proa), Formentera lady (Labreu) o El Ciclop (L’Albí).
Va traduir al català obres de Chuck Palahniuk, Truman Capote, John le Carré, Michael Crichton, Edgar Allan Poe, Donna Leon i John Boyne entre d’altres.
L’any 2002 va rebre el Premi Fité i Rossell per L’alfil sacrificat i set anys més tard l’onzè Premi El lector de l’Odissea per El noi de Sarajevo.
Va morir l’11 de juliol d’aquest any als 60 anys després de publicar “El primer emperador i la reina Lluna”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here