La quarta edició del festival de novel·la negra de l’Espluga ha lliurat els premis Internacional i Nacional El Vi fa Sang 2018.

La Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural es va el lliurament el 7 de’abril dels dos guardons del festival; el premi Internacional El Vi fa Sang a l’escriptor italià Massimo Carlotto i el Premi Nacional El Vi fa Sang a l’autor català Antoni Serra.

Enguany l’acte de lliurament va estrenar format, ja que prèviament es van fer dos col·loquis breus amb els escriptors reconeguts. Antoni Serra es va mostrar sorprès pel potencial d’El Vi fa Sang i va declarar-se completament enamorat de l’Espluga, mentre que Massimo Carlotto, l’editor Àlex Martín Escribà i el traductor Pau Vidal es van comprometre a traduir al català com a primera llengua la pròxima publicació de Carlotto, ja que aquesta era una de les voluntats que es plantejava el festival.

Massimo Carlotto, nascut a Pàdua l’any 1956 ésescriptor, dramaturg i guionista.L’autor italià està considerat com un dels màxims representants de la novel·la negra italiana. Destaquen les novel·les de la sèrie del detectiu Marco Buratti. Tots els seus llibres han estat traduïts a nombroses llengües i en catlà l’editorial Alrevès ha publicat ‘El món no em dius res’.

El Festival de novel·la negra de l’Espluga també ha fet un homenatge a Manuel de Pedrolo. El primer dels homenatges va arribar de la mà de la filla de l’escriptor, Adelais de Pedrolo, i la comissària de l’Any Pedrolo, Anna Maria Villalonga. Acte seguit, l’escriptor Sebastià Bennassar va presentar el seu llibre ‘Manuel de Pedrolo, manual de supervivència’ (Meteora) i la nova col·lecció que dirigeix.
La segona jornada del festival va acabar al Teatre Folch i Torres amb la lectura dramatitzada de Mossegar-se la cua, una de les publicacions més negres de Pedrolo, a càrrec d’actors i actrius de la comarca.