Des de l’any 2006 el portal web L’Illa dels Llibres ha estat testimoni de l’actualitat literària i s’ha convertit en un dels mitjans digitals de referència sota la direcció de Jordi Milian.

logo_lilla_dels_llibres-04-10-ants-900pxL’Illa dels Llibres celebra el desè aniversari amb una renovada imatge corporativa i la publicació de 13 relats inèdits de destacats escriptors a més d’altres activitats que anunciarem properament.

El 10 de novembre de 2006, L’Illa dels Llibres iniciava el seu camí a la xarxa amb l’objectiu de crear un espai literari diferent fugint d’etiquetes i amb veu pròpia. Creiem que aquest objectiu l’hem aconseguit amb la confiança mostrada confiança dels lectors  i del sector editorial per fer-nos crèixer durant tots aquests anys!.

 

QUÈ FEM?

Notícies, entrevistes, espais d’opinió,crítiques literàries i concursos formen part dels espais habituals del portal web que també aposta per la literatura juvenil i infantil a més de publicar tastets amb els primers capítols de les novetats editorials. Les llistes de novetats publicades per Sant Jordi (Els 23 del 23) , Els 15 de l’Estiu i Nadal (Els 25 del 25) són seguides per milers de lectors que confien en les nostres recomanacions. Des de la seva creació, L’Illa dels Llibres ha publicat més de 4.000 articles amb actualitzacions diàries.

 

ENTREVISTES A DESTACATS ESCRIPTORS NACIONALS I INTERNACIONALS

Durant els 10 anys escriptors reconeguts a nivell nacional i internacional han estat entrevistats. Hi destaquen els noms d’Assa Larsson, Daniel Glattauer, Lee Child, Camilla Lackberg, Simon Scarrow, David Vann, Albert Sánchez PiñolMaj Sjowall, Joel Dicker, Dolores Redondo, Marta Rojals,  Andreu Martin, Maria Barbal, Jonas Jonansson, Ferran Torrent, Coia Valls, Martí Gironell o Jorge Bucay.
Donna Leon copy Jordi Milian 660px

 

SIS ANYS DEL PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

Es tracta d’un guardó a obra publicada i són els lectors del web qui decideixen amb el seu vot la novel·la guanyadora de cada edició. Maria Carme Roca, Alejandro Palomas, Care Santos, Albert Sánchez Piñol, Coia Valls i Eduard Marquez han estat els guanyadors de les sis edicions del premi que es lliura a principis de setembre.

VI PREMI ILLA DELS LLIBRES 2016

NOU DISSENY

Coincidint amb la celebració del desè aniversari, el portal web L’Illa dels Llibres presenta nova imatge corporativa amb un disseny elegant i atractiu. El nou disseny ha estat realitzat per Míriam Magrans de Remake Takara.

banner-illa-2016-1084x150-10-anys 

13 RECONEGUTS ESCRIPTORS PUBLICARAN RELATS INÈDITS

L’Illa des Llibres publicarà relats i contes inèdits de dotze reconeguts escriptors com Care Santos, Martí Gironell, Coia Valls, Maria Carme Roca, Salvador Macip, Jordi Cantavella,Andreu González Castro, Martín Piñol, Núria Pradas, Raúl Montilla, Miquel Esteve, Ricard Ruiz Garzón i Jordi Cervera.

Es tracta de relats curts relacionats amb el número 10. Els relats s’aniran publicant a www.illadelsllibres.com a partir del 10 de novembre
12-relats-illa

CONVERSA AMB COIA VALLS La guanyadora de la segona edició del Premi L’Illa dels Llibres, Coia Valls,autora d’El Mercader i La Cuinera conversarà amb Jordi Milian, director de L’illa dels Llibres el dimarts 29 de novembre a les 19h en el Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca. (Acte gratuït)

Coia Valls illa dels llibresQUARTA EDICIÓ DEL SORTEIG DE LA GRAN PANERA LITERÀRIA
Per tercer any, L’Illa dels Llibres vols premiar als seus lectors amb el sorteig de lots de llibres gràcies a les aportacions de diverses editorials. El sorteig començarà a principis del mes de desembre i finalitzarà el 7 de gener de 2016

RECONEIXEMENTS
L’Illa dels Llibres ha comptat amb molts reconeixements des de la seva creació per part dels mitjans de comunicació i del món editorial. L’any 2010, quan encara era un blog, i no una web com és avui en dia, va rebre el Premi  Blocs Catalunya, al millor bloc de literatura en català i Premi Lletra de la UOC, 2010. L’Illa dels Llibres també ha estat una web recomanada i comentada en publicacions com:  El diari Avui, El Mundo i Time Out i en emissores de ràdio com RAC1, Ràdio 4,Catalunya Ràdio, IcatFM i espais televisius com Qwerty de Btv i L’Espai Internet de TV3. L’Illa dels Llibres també ha comptat amb espais radiofònics a La Xarxa Ràdio i a Ràdio 4. També ha organitzat activitats durant la Setmana del llibre en Català i a La Casa del Llibre de  Rambla Catalunya Barcelona i ha participat en d’altres esdeveniments literaris com Kosmòpolis 2013.

 

QUÈ HAN DIT DE L’ILLA DELS LLIBRES?

‘Sempre que he entrat a L’illa dels llibres he pensat que el nom és erroni, no és una illa, és una península que conecta la literatura amb el món‘ Albert Sánchez Piñol

‘Un bon indret on naufragar, ple de bots salvavides de paper i històries’. Marc Pastor

‘La veu literària que necessitem en l’era digital’. Coia Valls

L’illa dels llibres és un magnífic far de referència per deixar de navegar a cegues pel mar editorial i tenir una certera llum que ens guiï. Ferran Ramón-Cortés

 albert sanchez piñol victus 2

10 ANYS DE L’ILLA DELS LLIBRES
1
0 ANYS COMPARTINT L’ACTUALITAT LITERÀRIA