La pel·lícula adapta la novel·la de Penelope Fitzgerald, protagonitzada per una llibretera i la seva petita botiga de llibres en una localitat costanera de l’Anglaterra dels anys 50.

No serà fins la tardor quan s’estrenarà la nova pel·lícula d’Isabel Coixet. En aquesta ocasió és l’adaptació de la novel·la ‘La librería’ (Impedimenta) de l’escriptora Penelope Fitzgerald.

La directora catalana presentarà la pel·lícula el 21 d’octubre al Festival de Valladolid segons ha comunicat la productora Diagonal TV.

Isabel Coixet ha destacat que “Vaig llegir la novel·la de Penelope Fitzgerald, fa gairebé deu anys, durant un estiu particularment fred a les Illes Britàniques’’. La lectura del llibre va ser una veritable revelació per a mi: em vaig sentir completament transportada a 1959 i realment creia que era, en certa manera, la ingènua, dolça i idealista Florence Green’’. Sobre el personatge protagonista assegura ‘’Em sento profundament connectada amb aquest personatge, d’una manera que mai he sentit amb els protagonistes de les meves altres pel·lícules”.

‘La librería’ es va publicar l’any 1978 i l’editorial Impedimenta publicaria la traducció en castellà l’any 2010. La novel·la va ser finalista del pretigiós premi Man Booker l’any 1978.

Ambientada en una tranquil·la ciutat anglesa dels anys 50, La llibreria narra la la història de Florence Green, una dona alegre decidida a dur a terme el somni que ella i el seu difunt marit van concebre des que es van conèixer: obrir una llibreria en Hardborourgh, un tranquil poble anglès, allunyat de les revolucions socials i sexuals que tenien lloc en els llunyans grans centres urbans.

Amb el suport de Christine, una nena que ha contractat com a ajudant, decideix rehabilitar una vella i emblemàtica casa del poble. Aquest fet agitarà els sentiments més soterrats de la gent, sobretot de la controladora i venjativa Mrs. Violet Gamart, una degana social de la localitat que  no veurà amb bons ulls la llibreria.  Per la seva banda Florence entaularà una singular relació amb el solitari Mr. Brundish, qui es converteix en el més fidel lector dels llibres que Florence porta al poble, entre altres “Fahrenheit 451”, de Ray Bradbury, i l’escandalosa novel·la “Lolita”, de Vladimir Nabokov, la venda de la qual en la llibreria provoca una enorme revolució entre la gent del poble.

El llargmetratge està produït per Diagonal TV, A Contracorriente Films i l’anglesa Zephyr Films, amb la participació de TVE, Movistar+, Northern Ireland Screen i SR-Art.

Entre el repartiment destaquen els noms de  l’actriu anglesa Emily Mortimer (“La invenció d’Hugo”, “Shutter Island”, “Match Point”, “The Newsroom”), Patricia Clarkson (“Elegy” i “Aprenent a conduir”) i Bill Nighy (“Love Actually”, “La seva millor història) a més de Jorge Suquet, Gary Piquer i Charlotte Vega, entre uns altres.