Maria Carme Roca, Alejandro Palomas, Care Santos, Albert Sánchez Piñol, Coia Valls i Eduard Marquez han estat guardonats en les anteriors edicions.


L’Illa dels Llibres lliurarà el dissabte 16 de setembre a les 11h el  Premi L’Illa dels Llibres en un acte que tindrà lloc en la Setmana del Llibre en Català. (Avinguda de la Catedral de Barcelona). Es tracta d’un guardó a obra publicada i són els lectors del portal L’Illa dels Llibres qui  decideixen amb el seu vot la novel·la guanyadora de cada edició.

Per la setena edició de premi s’han seleccionat 20 obres publicades entre el mes d’agost de 2016 i juliol de 2017 i que han estat escrites o traduïdes al català.

Les votacions de la setena edició encara poden realitzar a la web de L’Illa dels Llibres fins el dia 31 d’agost.

2016 MARIA CARME ROCA

L’escriptora Maria Carme Roca va ser guardonada amb el VI Premi L’Illa dels Llibres amb la novel·la ‘A punt d’estrena’ (Columna).Maria Carme Roca en el discurs de lliurament del guardó destava  que ‘el reconeixement dels lectors era el premi més preuat i això és el que fa especial el premi de “l’Illa dels llibres”.
Maria Carme Roca també assegurava el valor del llibre ‘Pensem que el llibre és el millor regal, perquè no l’acabem de desembolicar del tot fins que no arribem a l’última pàgina.
Finalment aconsellava als lectors ‘Deixeu-vos seduir per aquella coberta que, no sabeu perquè, però trobeu meravellosa, per aquell títol suggeridor que us fa somiar abans d’hora, per aquell… perquè sí, perquè us agrada i prou’.

2015 ALEJANDRO PALOMAS

Alejandro Palomas va rebre el Premi L’Illa dels Llibres amb la novel·la ‘Un fill’’ (La Galera). L’escriptor destacava ‘ creieu-me si us dic que té un valor molt especial, perquè és el primer que rebo de la meva gent, dels meus lectors, a obra publicada. Doble motiu, doncs, d’alegria. Rebre l’estimació dels teus, quan  és de debò, de tot cor, anima i corpren. I emociona.’

2014 CARE SANTOSPremi L'illa dels llibres - 01Care Santos guanyadora de l’edició 2014 amb la novel·la ‘Desig de xocolata’ (Planeta) assegurava que ‘’sóc lectora abans que escriptora. Sóc lectora abans que res, em penso. Això vol dir que sóc lliure i soberana. Jo trio, jo ignoro allò que vull i allò que no vull llegir. També el quan, el com, l’on, el perquè. Jo ho decideixo tot. Ningú no em mana. Hi ha molt per triar. Més que mai. Per això és un miracle ser triada. Un privilegi enorme.’’

2013 ALBERT SÁNCHEZ PIÑOL

albert sanchez piñol victus 2

Albert Sánchez Piñol va ser guardonat l’any 2013 amb el Premi L’Illa dels Llibres amb la novel·la ‘Victus’ (La Campana). L’escriptor va agrair públicament el premi destacant que ‘’com autor, he tingut la fortuna d’obtenir alguns premis de reconegut prestigi però això sí: sempre forans. Us puc ben assegurar que això mai m’havia sabut greu, perquè per a mi l’únic premi al que sempre he aspirat és la satisfacció dels lectors, i en aquest apartat em considero prou retribuït.

Albert Sánchez Piñol destacava que són els lectors qui decideixen el guanyador ”el premi del l’illa dels llibres és concedit directament pels lectors i en votació popular. Pot ser imaginat un premi més democràtic?.”

Crec que és possible fer una literatura popular, de qualitat i honesta. I l’Illa dels Llibres, n’estic segur, recolza i impulsa aquests valors. Què és la literatura? La suma perfecta de llibertat i lectura. Sense lectors lliures i sense autors lliures és impossible assolir el fet literari.

2012 COIA VALLSCoia Valls Premi dels lectorsCoia Valls va rebre el Premi de L’Illa dels Llibres l’any 2012 amb la novel·la ‘El mercader’ (Ediciones B) . L’escriptora catalana agraïa el suport dels lectors ‘’ Sóc molt afortunada, tinc els millors lectors del món! M’hi aboco amb cos i ànima, ells fan possible que les meves novel·les tinguin repercussió amb el boca-orella. Els hi dec tot el que sóc. És just, i molt agradable, que faci per apropar-m’hi, que els escolti. Aprenc de cadascú d’ells i són part de la meva força i il·lusió.’’.

2011 EDUARD MÁRQUEZ
Eduard Márquez va ser el guanyador de l’edició del 2011 amb “L’ultim dia abans de demà’ (Empúries)