Participarà el 7 de març en cicle de debats del CCCB.

Olga Tokarczuk es va  convertir en la quinzena dona de la història en aconseguir el Premi Nobel de Literatura.

Nascuda a Sulechów (Polònia,l’any 1962) és escriptora, activista i intel·lectual. Ha rebut guardons com el Premi Nike en dues ocasions (2008 i 2015) i el Brückepreis el 2015 en reconeixement a la seva promoció de la pau, la democràcia i la comprensió intercultural.

El 7 de març Olga Tokarczuk  conversarà sobre la seva trajectòria literària amb l’escriptora i traductora Marta Rebón de 18.30 – 20h al CCCB.  Marta Rebón és traductora d’autors com Svetlana Aleksiévitx, Vasili Grossmann o Lev Tolstói.

L’obra de l’escriptora i activista Olga Tokarczuk destaca per la seva narrativa imaginativa que combina relats autobiogràfics amb fragments de novel·la històrica i reflexió filosòfica.

Traduïda a més de trenta llengües, la seva obra compta amb nou novel·les, tres col·leccions de relats curts i una col·lecció de poesia.

Sobre l’obra de la Premi Nobel destaquen els títols L’ànima perduda (Thule, 2019), Un lloc anomenat Antany (Proa, 2001; Anagrama, 2020), Sobre los huesos de los muertos (Siruela, 2016) o Les Livres de Jakób (Noir sur Blanc, 2018), llibre pel qual li van concedir el premi Nike l’any 2015, el més alt reconeixement de la literatura polonesa.

L’any 2018 va rebre el premi Man Booker International per Cos (Rata 2019, publicada en castellà sota el títol Los errantes per Anagrama 2019).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here