L’acte de lliurament s’havia de celebrar a Girona però el lliurament físic dels guardons “es confina” fins al dia 6 de novembre; dia que se celebrarà el Premi Llibreter 2020.

El Premi Memorial Pere Rodeja, en homenatge al llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí vol estimular els llibreters de Catalunya en la seva dedicació d’activadors culturals i difusors de la llengua i la literatura catalanes i distingir la tasca d’una persona o entitat que destaca per la divulgació per la seva atenció, disposició i suport envers les activitats que els llibreters duen a terme i la seva difusió.

L’acte de lliurament s’havia de celebrar a Girona però el lliurament físic dels guardons “es confina” fins al dia 6 de novembre; dia que se celebrarà el Premi Llibreter 2020.

La novena edició del Premi Memorial Pere Rodeja,han estat guardonats la llibreria Laie amb menció especial  al seu director literari,  Lluís Morral i al periodista i escriptor Rafel Nadal.

El jurat ha dedicit premiar a la Llibreria Laie i en especial a Lluís Morral ‘Per ser una llibreria de referència i de prescripció, model de llibreria que manté la flama del centre de Barcelona; un lloc acollidor, de gran activitat cultural i aposta literària, punt de trobada del món cultural, autèntic ateneu per a alumnes, escriptors o periodistes, amfitriona de tota mena d’actes i sempre oberta a tothom, cuidant molt les relacions amb les persones i entitats del barri, però alhora de referència per al conjunt del país’’. El jurat ha volgut fer ‘’especial esment i reconeixement al Sr. Lluís Morral com una de les ànimes literàries que ha marcat una manera de fer i un perfil professional que són exemple per a la resta de col·legues’’.

Enguany el premi a la divulgació dels llibres i les llibreries s’ha concedit a l’escriptor i periodista Rafel Nadal ‘ per ser un autor que sempre ha defensat i estimat les llibreries, tothora disposat a donar-hi suport, com ha demostrat, de manera especial, en aquests moments extremadament difícils a causa de la COVID-19.

El jurat també ha destacat que ’’Més enllà de les presentacions o actes professionals en llibreries, en Rafel Nadal sempre té una referència a favor de les llibreries, sigui en una entrevista, sigui en una tertúlia o en qualsevol mena d’esdeveniment: diu que porta les llibreries adossades a ell, que són llocs d’acollida sempre presents. Rafel Nadal és, també, persona de gran generositat per a promoure la feina de la resta de col·legues i demostrar el valor cultural, professional i humà dels llibreters i llibreteres.’’

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here