El guardó es lliurarà el proper 18 de desembre durant la celebració de la 32a Nit de l’Edició al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El Gremi d’Editors de Catalunya distingeix Jordi Herralde amb el Premi Atlàntida 2017, guardó que la institució atorga anualment a una personalitat de reconegut prestigi que s’hagi distingit per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre i, també, pel seu compromís en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual.

Jorge Herralde és fundador i president de l’editorial Anagrama, els primers títols de la qual van aparèixer l’any 1969.
L’editoria ha publicat més de 3.500 títols repartits en una vintena de col·leccions. Actualment ANAGRAMA publica uns cent títols anuals repartits entre tres col·leccions de ficció –Narrativas hispánicas, Panorama de narrativas i Contraseñas-, tres de no ficció ‑Argumentos, Crónicas i Biblioteca de la memoria– i una de butxaca –Compactos-.

Des de 2014 publica la col·lecció Llibres Anagrama per a llibres escrits en català.

L’editorial concedeix dos guardons per a obres inèdites, de caràcter anual, que gaudeixen de gran prestigi intel·lectual: el Premio Anagrama de Ensayo des de 1973 i el Premio Herralde de Novela des de 1983. A més, en 2015 es va concedir el primer Premi Llibres Anagrama de Novel·la, per a obres escrites en català.

Reconeixement a les editoruals Teide, Angle i Viena

Els editors faran un reconeixement especial a Beta Editorial i Editorial Teide pels seus 75 anys d’activitat editorial continuada; i a Angle Editorial, Editorial Octaedro i Viena Edicions pel seu 25è aniversari

La Cambra del Llibre de Catalunya atorgarà el 23è Memorial Fernando Lara a un jove emprenedor en el món editorial a Arianna Squilloni, editora de A buen paso.

L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya i el Gremi d’Editors de Cata­lunya lliuraran el XX Premi de Traducció Ángel Crespo a Carlos Fortea per la seva traducció de l’alemany de l’obra «Kafka» de Reiner Stach, publicada per Acantilado.