Falcó debuta com a escriptora després de rebre el Premi Literari Autor Revelació convocat per Penguin Random House Grupo Editorial i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

L’editorial Rosa dels Vents publica “L’illa de Bembé”, la novel·la guanyadora de la tercera edició del Premi Literari Autor Revelació, un guardó de narrativa en català, de periodicitat anual.

L’autora, Mercè Falcó debuta com a novel·lista amb una novel·la d’aventures protagonitzada per una dona valenta que lluita contra les estrictes normes establertes per la societat hipòcrita que li ha tocat viure.

La novel·la ens sitia a finals del segle XIX, quan la Maria, una jove barcelonina de només disset anys, es enviada pels seus pares a Cuba després de celebrar per poders un matrimoni de conveniència amb un terratinent sucrer. En aquesta terra com, acostumada a una vida còmoda i avorrida a Catalunya, el seu món canvia radicalment: allà haurà d’aprendre a conviure amb un marit molt més gran i desconegut, uns esclaus africans que li fan de criats i que veneren deus misteriosos, la corrupció i repressió dels governants, la violència d’una guerra incipient i la relació amb un funcionari de duanes crioll, tan apassionada com perillosa, que portarà conseqüències més devastadores que els huracans que amenacen constantment aquesta idíl·lica illa de l’Atlàntic.

Mercè Falcó i Pegueroles (Barcelona, 1964) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)..

El Premi Autor Revelació el convoquen Penguin Random House Grupo Editorial i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Al certamen, hi poden participar tots els alumnes i exalumnes de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès que presentessin una novel·la inèdita que no hagués estat premiada amb anterioritat.

L’any 2016,el guanyador va ser Ignasi Oliveres amb la novel·la Alguna cosa no del tot neta, però no gaire perillosa i l’any 2015 la guanyadora va ser Carme Osán amb ‘Un pont de silenci’