Els 10 articles més llegits del mes de maig a L’Illa dels Llibres

Us oferim la llista dels 10 articles més llegits del mes de maig de 2015 a L’Illa dels Llibres.

illa

1-Wonder, una novel·la molt humana. 
Comparable amb l’excel·lent novel·la de Mark Haddon, ‘El curiós incident del gos a mitjanit. Wonder és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats. R J Palacio debuta com a escriptora  amb Wonder/ La lección de August  (La Campana/Nube de tinta), després de treballar com a dissenyadora  de portades de llibres.

2-Un tastet de… ‘El domador de leones’ de Camilla Lackberg.
L’escriptora sueca publica el novè títol de la sèrie ”Els crims de Fjällbacka’.
L’Illa dels Llibres us ofereix un avançament de la novel·la El domador de leones (Maeva)

3-Algú com tu’ l’aposta arriscada de Xavier Bosch
El periodista i escriptor canvia de registre amb la novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull 2015.Xavier Bosch sembla voler fugir de les etiquetes i a la novel·la ‘Algú com tu’, darrer Premi Ramon LLull hi aboca tot el seu sentiment més romàntic per descriure una història d’amor.

4-Opinió: Maria Carme Roca. I després de Sant Jordi, què hi diuen, els llibreters?
Fa un mes que va passar Sant Jordi, la festa de la superficialitat literària (i sovint sense el “literària”, però festa al cap i a la fi) i les llibreries ja han reprès una normalitat presidida per les devolucions i la venda escassa.

5-Àlex Rigola dirigeix l’adaptació d’’Incerta  glòria’ de Joan Sales.
Nao Albet,  Andreu Benito, Marcel Borràs, Aina Calpe, Joan Carreras, Laia Duran, Toni Mira, Pau Roca i Mar Ulldemolins formen part del repartiment de l’obra dirigida per Àlex Rigola.

6-Sílvia Soler s’endinsa amb ‘Un any i mig’ en el cor d’una família que intenta sobreviure a la distància.
Després de la bona acollida de la novel·la L’estiu que comença (Planeta) i rebre el Premi Ramon Llull 2013, l’escriptora Sílvia Soler torna per escriure una nova novel·la, molt menys dramàtica que l’anterior.

7-Arriba al cinema ‘Suite Francesa’ de l’escriptora Irène Némirovsky.
Saul Dibb dirigeix l’adaptació cinematogràfica de la novel·la de l’escriptora.

8-La model Martina Klein inicia una sèrie de llibres infantils.
Protagonitzada per tres germans, Lula, Nito i Beth que viuran tot un seguit d’aventures fantàstiques. !Zaska’ s’adreça a joves lectors a partir de 7 anys i els tres germans es convertiran en  aventurers per obligació

9-Un tastet de  ‘La noia del tren’ de Paula Hawkins, la nova sensació editorial.
La novel·la arriba a les llibreries el 3 de juny de la mà de l’editorial catalana, després del gran èxit als Estats Units amb xifres  de venda que superen els 2 milions en només dos mesos. A banda de les vendes, la novel·la s’ha traduït a  42 llengües  i DreamWorks en prepara la pel·lícula.

10-Entrevista: Guillem Martí  ”Un dels principals objectius d’escriure ‘Cremeu Barcelona’ ha estat cridar l’atenció dels historiadors”.
Cremeu Barcelona (Columna/Destino) és una novel·la basada en fets reals i protagonitzats per Miquel Serra i Pàmies, militant del PSUC i Conseller d’Obres Públiques de la Generalitat l’any 1939. Amb només setze anys Guillem Martí va descobrir la història heroica i desconeguda del germà del seu besavi en plena guerra civil espanyola.
L’any 1939 Miquel Serra va desobeir les ordres del Komintern que pretenien destruir bona part de la ciutat de Barcelona abans que arribessin les tropes franquistes. L’ordre era fer saltar pels aires els túnels de metro, centrals elèctriques i bona part del port en una política de terra cremada, però Miquel Serra va decidir boicotejar el pla i salvar la ciutat.