Arriba al cinema ‘Suite Francesa’ de l’escriptora Irène Némirovsky

Saul Dibb dirigeix l’adaptació cinematogràfica de la novel·la de l’escriptora que s’entrenarà el 8 de maig.

nemirovsky

Nascuda a Kiev l’any 1903, Irène Némirovsky filla d’un ric banquer jueu ucraïnès, Léon Némirovsky amb l’inici de la Revolució Russa la seva família va fugir a Finlàndia l’any 1918 arribant anys més tard a França.

Tot i haver nascut a Ucraïna, l’educació de l’escriptora va ser en francès. L’any 1926 es va casar amb l’enginyer Michel Epstein, amb qui tindria dues filles.

tempestad junioLa primera novel·la que va publicar va ser ‘’Le malentendu’’ però l’any 1929 publicaria David Golder, que ràpidament es va  convertir en un èxit, aconseguint fins i tot  adaptacions al teatre i al cinema.
Malgrat la seva posició i èxits literaris l’any 1938, el govern francès li va denegar la nacionalitat francesa i arran de les lleis antisemites i amb l’arribada dels nazis a França, el 13 de juliol de 1942 va ser és arrestada pels gendarmes francesos i internada al camp de concentració de Pithivier.
Némirovsky  va ser deportada al camp de concentració d’Auschwitz, on va morir el 17 d’agost de 1942.

Les relacions familiars i el retrat d’una època formen part de l’univers Némirosky amb grans novel·les com David Golder, Jezabel o El ball.
A Suite francesa descriu l’èxode que van haver de patir molts francesos el mes de juny de 1940 i s’ha convertit en una de les obres més conegudes de l’escriptora.

L’editorial Salamandra reedita la novel·la i també publica la novel·la gràfica ”Suite francesa. Tempestad en junio” del reconegut guionista i dibuixant francès Emmanuel Moynot.