La novel·la ambientada a l’Empordà vol ser una crònica de l’antifranquisme que es va viure a Catalunya.

 xevi-sala-roc-boronat-esborraras_1248485278_7000892_1000x1246Xevi Sala és actualment él director adjunt del grup El Punt Avui. Ha publicat les novel·les: Les causes perdudes (Columna), En la pell d’un mort (Columna) i Esborraràs les teves petjades (Proa), obra que va ser guardonada amb el Premi Roc Boronat el 2014. Sala ha obtingut el Prudenci Bertrana i s’endú els 30.000 de dotació económica.

La novel·la I ens vam menjar el món , que Columna publicarà el mes de novembre està protagonitzada per Elias Barrera, sergent de l’exèrcit dels Estats Units que arriba a l’Estartit per asistir al funeral del seu pare, un militar que va servir a la base Loran, i per recollir l’antiga bandera familiar. Per recuperar-la, però, s’haurà d’entendre amb Gori Vilar, pescador i militant comunista, que li explicarà la increïble història que va compartir amb Kirk Barrera, l’home que va salvar tot un país. A la novel·la també hi desfilen personalitats com Kirk Douglas, Santiago Carrillo, Josep Pla o Dalí.

El Premi Prudenci Bertrana s’ha lliurat en l’acte dels  Premis Literaris de Girona on també s’ha premiat a Josep M. Fulquet amb el Premi Miquel de Palol de poesia pel poemari Morir com un riu.
L’historiador Jordi Casassas ha rebut el Premi Carles Rahola 2016 amb un assaig al voltant del noucentisme titulat La voluntat i la quimera. El noucentisme català.

Els autors Salvador Macip i Ricard Ruiz Garzón han obtingut el 31è Premi Ramon Muntaner amb la novel·la juvenil ‘Herba negra’, un thriller ecològic apocalíptic amb tocs de ciència-ficció