xavier-therosL’obra guanyadora del premi Josep Pla narra el bombardeig a la ciutat de Barcelona per part del general Espartero l’any 1843.

‘La fada negra’ que que Destino publicarà el proper mes de febrer barreja el gènere històric amb el thriller.

Theros ha destacat que la novel·la presenta una Barcelona claustrofòbica “entre muralles que no podia créixer en superfície mentre ho feia en població’.

‘La fada negra’ està protagonitzada per Llàtzer Llampades, un capità d’un buc mercant que viu un tràgic naufragi que le portarà a Barcelona on es reconvertirà en policia i haurà d’investigar diversos assassinats.

Xavier Theros és autor de ‘La sisena flota a Barcelona: quan els nord-americans envaïen la Rambla’ (La Campana) i  ‘Tots els meus carrers’.
Xavier Theros a més d’escriptor i poeta és antropòleg i amb ‘La sisena flota’ investigava com l’arribada dels vaixells de la Sisena Flota nord-americana el 1951 va marcar el caràcter de Barcelona. Amb aquella obra va rebre el III Premi Josep Maria Huertas Claveria de periodisme escrit.

Aquest any s’han presentat 30 originals al premi Josep Pla i el jurat ha estat format per Genís Sinca, Rosa Cabré, Antoni Pladevall,  Àlex Susanna i Glòria Gasch.