L’escriptor i periodista Ferran Torrent ha estat guardonat amb el VI Premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria Literària.

La llum subterrània de Xavier Mas Craviotto ha rebut el Premi Ausiàs March de Poesia. L’obra consta de tres parts, precedides d’un poema preliminar i seguides d’un altre d’epilogal. La primera part són tres «Notes esparses per a la representació d’un origen». La segona part, «La foscor primigènia», i la tercera, «La llum subterrània», contenen setze poemes cadascuna. El conjunt compon un llibre molt travat, ben construït, que aconsella fer-ne una lectura seguida i pausada i que s’imposa per la força de les imatges, per la precisió del vers i per l’emoció genuïna que ha fet néixer els poemes.

Per la seva banda Jordi Sebastià ha rebut el Premi Joanot Martorell de Narrativa per la novel·la “Un afer europeu”.

El protagonista és el jove periodista Joan Ballester viatja a Brussel·les a cobrir un acte protocol·lari i sense interès en les institucions europees; la visita li permet deixar enrere per uns dies problemes sentimentals i familiars als quals no vol enfrontar-se.

A la capital d’Europa, però, s’assabenta de la imminent aprovació d’un tractat comercial que perjudicarà letalment els productors de taronja valencians. Ballester, periodista escèptic però vocacional, ha detectat la notícia i decideix quedar-se a Brussel·les per esbrinar els interessos que s’amaguen darrere d’aquell acord.

Entre Brussel·les i Estrasburg, sota una pluja gairebé permanent, Joan s’endinsa en les clavegueres de la política, plena d’hipocresia i violència soterrada, protagonitzada per lobbistes implacables. I tanta curiositat pot resultar perillosa.

Els llibres guardonats seran publicats a Edicions 62 el gener de 2023.

Finalment el Consell de l’IMAB de Gandia (Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques) ha lliurat enguany el premi honorífic a la trajectòria literària Joan Roís de Corella a l’escriptor Ferran Torrent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here