L’escriptor i periodista publica la novel·la ‘Paraules que tu entendràs’ (Columna) on explora les relacions de parella.

La publicació l’any 2016 de més de 37 milions d’usuaris de la web de cites Ashley Madison sembla que va inspirar a Xavier Bosch per escriure ‘Paraules que entendràs’ (Columna).
La novel·la de Xavier Bosch explora les relacions de parella, els secrets de cadascú i l’ús que fem de la veritat ”Sobre el que diem, que callem i que estem disposats que la parella sàpiga de nosaltres i què ens hem de guardar per a nosaltres mateixos’ assegura l’autor.

La notícia de 37 de milions persones inscrites a la web de cites Bosch destaca que cal afegir el ”sistema tradicional de la infidelitat continua funcionant a tots els nivells”.

La novel·la vol ser també un homenatge a la parella de llarga durada assegurant que ‘Els amors llargs són revolucionaris’ i Xavier Bosch assegura com també estar favor dels secrets i entre rialles deixar anar que ‘la sinceritat és un valor sobrevalorat’.

‘No és una novel·la que pretengui fer moralina de res’ assenyala Bosch i en canvi vol ”explicar la vida de sis persones.”

Un vers de la cançó ‘Ne me quitte pas’, de Jacques Brel serveix per titular la novel·la que a la seca coberta el lector pot veure una imatge de Venècia que correspon a la plaça de Sant Marc on es poden observar dues grans columnes que Bosch ens convida a no passar entremig per què ‘pels venecians porta mala sort perquè antigament s’hi feien execucions públiques’.

La sinopsi de la novel·la segons paraules de l’autor corresponen a ‘un any en tres sopars diferents i sis persones que formen part de tres parelles que són molt amics però que cadascú d’ells són molt diferents’ .
Tres sopars que tenen lloc entre la nit de cap d’any del 2017 als Alps suïssos i la nit de cap d’any del 2018 a Venècia.

Tres parelles es disposen a celebrar el Cap d’Any en un hotel. La Mara, directora d’una agència de viatges de luxe, és qui s’encarrega de cercar un indret amb encant que sorprengui els amics any rere any. Aquest cop és als Alps suïssos, envoltats de muntanyes nevades, on la Mara i el Xavi, la Biosca i el Darín i l’Andreu i la Joana, entre els quaranta i pocs i la cinquantena llarga, sopen plegats vestits d’etiqueta. Tots sis riuen, juguen i són feliços, però res no és mai el que sembla. L’any que enceten pot canviar-ho tot.
Aquest és l’argument de la nova novel·la ‘Paraules que entendràs’ que per Xavier Bosch ”tornar a ser una novel·la amb una mirada endins amb la construcció d’intimitats i comparteix amb les novel·les ‘Algú com tu’ i ‘nosaltres dos’ la mirada cap a l’ànima’

L’ARQUITECTURA  MOLT PRESENT A L’OBRA

Hi ha una recerca a la bellesa ‘ Algú com tu’ al món dels llibres i l’art, a ‘Nosaltres dos’ la música clàssica i l’art i en aquesta nova novel·la és l’arquitectura’. Un dels personatges de la novel·la afirma que ‘Els arquitectes tenen el punt just d’artista’ i precisament l’arquitectura juga un paper important a la novel·la i serveix com a metàfora de les relacions de parella ‘ “la parella cal pensar-la, dibuixar-la, aixecar-la pedra a pedra, esculpir-la, conservar-la”.

Un dels protagonistes en Xavi, un arquitecte de renom: li ha caigut a les mans un encàrrec que l’il·lusiona, una casa sensacional per a un magnat americà
Per bastir-la comptarà amb els consells de Bruno Llobet, el seu mentor, i la col·laboració de la Joana, paisatgista; plegats aixecaran una fabulosa mansió amb jardí meravellosament
integrada en l’Empordà. Mentre la seva dona, la Mara, volta pel món acompanyant
clients adinerats, la Joana i el Xavi compartiran l’entusiasme i la passió per la seva
feina, confidències, reflexions i hores de carretera, i teixiran complicitats.

ELS VATICINIS DE XAVIER BOSCH

Acostumat a fer vaticinis al programa ‘Islàndia’ de RAC1, sobre que succeirà amb la seva novel·la vaticina que ‘em fa l’efecte que agradarà als lectors d’Algú com tu’ i Nosaltres dos’ i que funcionarà si tenim en compte les comandes dels llibreters’ Creu que li anirà bé ‘ a mi si un autor m’agrada, normalment llegeixo el següent llibre i miro de repetir’.

Tornà al personatge de Dani Santana? De moment Bosch comenta que ‘De motius perquè es torni a posar en marxa n’hi ha, però els podriments de l’actualitat passen per sobre de la ficció.’ De moment Bosch ha venut més de 100.000 exemplars dels seus darrers llibres i la primera edició de ‘Paraules que tu entendràs és de 30.000 exemplars.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here