A “Entre les ombres” (Crims.cat) haurà d’investigar la desaparició en estranyes circumstàncies de tres models ucraïneses al París del Maig del 68.

X. R. Trigo uneix dues de les seves grans passions: literatura i fotografia “ Resulta curiós, però, que hi hagi tan pocs llibres de ficció que prenguin la fotografia com a tema”, assegurava l’any 2017 en una entrevista a L’Illa dels Llibres. La fotografia sempre ha estat molt present per l’autor de la novel·la “Quan em plantejo escriure seriosament no puc prescindir de la fotografia. La faig servir com a suport, com a documentació dels escenaris on passen les meves novel·les.”

La sèrie protagonitzada per l’Erika Ernemann “És un homenatge a la que potser és “l’edat d’or” de la fotografia, els anys seixanta. En aquell temps les càmeres encara eren un prodigi de la mecànica i van fer les seves millors imatges fotògrafs com ara Henri Cartier-Bresson, Tina Modoti, Sergio Larraín, Josef Sudek i molts altres.”

Després de “L’objectiu del crim”, novel·la publicada l’any 2017,  X. R. Trigo ofereix un nou cas policial de la fotògrafa Erika Ernemann a “Entre les ombres” (Crims.cat), novel·la ambientada en aquesta ocasió a finals dels anys seixanta entre Berlín, Budapest i Ucraïna.

Abans de les protestes del Maig del 68, a París, tres joves models ucraïneses de la revista Vogue desapareixen en estranyes circumstàncies. Mentrestant, l’Erika Ernemann ha deixat la policia alemanya, viu en una fàbrica abandonada a Berlín, on té l’estudi, i enllesteix amb molta cura els preparatius del seu suïcidi, incapaç com és d’enfrontar-se als traumes del passat.

Quan menys s’ho espera, li arriben notícies dels assassins que fa anys que persegueix. L’Erika aparca el dolor dels vells records i decideix viatjar a la capital francesa, per mirar d’investigar aquests fets. Amb l’ajuda del periodista Pierre Bouyon i d’altres personatges mirarà d’esbrinar el perquè de tot plegat.

Sobre el gèneres de les històries d’Ernermann, X. R. Trigo, assegura “Més que negra, jo la qualificaria com a policial, però ja sabem que avui en dia el terme “negra” ha començat a englobar aquest tipus de literatura.”

Nou cas policial de la fo­tògrafa Erika Ernemann de la mà de X. R Trigo amb una mirada molt fotogràfica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here