El Pot Petit, Xiula, Dàmaris Gelabert i Lali Be Good publiquen àlbums il·lustrats de les seves cançons plenes de valors i missatges.

La bona acollida des de fa uns anys dels grups de música familiar no ha passat desapercebuda pel sector editorial que fa un temps publica llibres inspirats en les cançons més populars de formacions com El Pot Petit, Xiula, Dàmaris Gelabert o Lali Be Good.

El Pot Petit és qui porta una cert avantatge pel que fa a publicacions al publicar el tercer llibre “El drac Rac”, basat en una de les seves cançons més populars.
El lleó vergonyós i els seus amics va ser el primer àlbum il·lustrat d’El Pot Petit on presentava una nova manera de treballar les emocions, amb una mirada respectuosa que ressaltava el valor de l’amistat i la solidaritat en un format lúdic i fresc. Amb Pirates. Rodamons, el segon llibre ens recordava que l’amistat és el més gran tresor.
El grup assegura que els llibres “Són històries que van més enllà de la cançó’ i sobre la publicació dels dos llibres basats en les seves cançons, neix davant ‘les ganes de créixer i obrir noves vies d’interacció amb el públic que ens ve a veure’. Sobretot perquè “Teníem moltes ganes de fer un conte amb molta il·lustració i una narrativa que no només expliqués el que és la cançó sinó que apareguessin nous personatges, nous fils narratius… i que no fos només plasmar la cançó”.

Ara, amb El drac Rac, escrit per en Josep Rovira Juárez, l’autor de la majoria de les lletres de les cançons, l’Helena Bagué Vilà i en Siddartha Vargas Martínez, més coneguts com la Jana i en Pau, d’El Pot Petit, i il·lustrat per Carlos Lluch, ens mostra que tots som especials.

Si parlem del grup Xiula, segurament que recordem una de les seves cançons més clàssiques “Verdura i peix”. Ara la cançó, inclosa en el seu primer àlbum Donem-li una volta al món, porta més de mig milió de reproduccions a YouTube i també ha fet el salt al paper amb la publicació de “L’autèntica història de verdura i peix”.

Al llibre publicat per B de Blok apropen als infants a l’alimentació saludable arran de l’aparició el local d’assaig dels Xiula, d’un bròquil amb ulleres i un lluç tot menudet necessiten la seva ajuda per salvar el planeta.
“L’autèntica història de verdura i peix” compta amb text de Rikki Arjuna i Il·lustracions de Laia Berloso

“La vida secreta de les formigues” és una de les cançons més populars de Lali BeGood que ara trasllada en format conte, on la petita Lali fa una important reflexió després de descobrir el minúscul món de les formigues i entendre que, més enllà de la mida, no som gaire diferents. PETITS o GRANS no ens hem de fer mal, perquè tots venim de les ESTRELLES és el missatge que ens ofereix en aquest conte publicat per Bindi Books amb les il·lustracions de Pedro Rodríguez.

Amb Qui soc jo?, la popular Dàmaris Gelabert debutava en el món dels contes, adaptant una de les peces del seu habitual repertori musical.
Il·lustrat per Sebastià Serra i adaptat per Montserrat Balada Qui soc jo?, jo?, reflexiona l’autoconeixement al mateix temps que ens ajuda a descobrir qui som i quines coses ens omplen i ens defineixen i ens ajuda a créixer.
Recentment ha publicat “Els dies de la setmana”, on descobrirem quins són els set dies de la setmana i què fem a cada un d’ells.  Dues propostes per als primers lectors de la pedagoga, musicoterapeuta i cantant Dàmaris Gelabert que acumula més de 200 cançons amb 15 discos i DVD publicats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here