El vuitè lliurament de Harry Potter sortirà a la venda en català i castellà a l’octubre

Les editorials Empúries i Salamandra confirmen la publicació de ‘Harry Potter i el nen maleït’

harry potterHarry Potter i el nen maleït és el text íntegre de l’obra de teatre del mateix nom. Basada en una idea original de J.K Rowling, Jack Thorne i John Tiffany, i dirigida pel mateix Jack Thorne, l’obra es representarà en dues parts i s’estrenerà a Londres el 30 de juliol en un teatre important del West End.

L’obra teatral es considera el vuitè lliurament de la sèrie protagonitzada pel jove mag, on ens mostra un Harry Potter 19 anys després dels fets explicats a ‘Harry Potter i les relíquies de la mort’. Harry Potter és ara empleat estressat a la Conselleria d’Afers Màgics, marit i pare de tres criatures en edat escolar. Mentre en Harry lluita contra un passat que es resisteix a deixar-lo en pau, el seu fill petit, l’Albus, ha de suportar el pes d’un llegat familiar que mai no ha volgut. El destí connectarà de manera tràgica el present i el passat, i pare i fill hauran de fer front a una dura veritat.

L’anunci de la publicació i l’estrena de l’obra teatral es va fer pública el mes de febrer a través del portal Pottermore, el web d’e-commerce i entreteniment digital de J.K. Rowling, on els seus fans poden gaudir de textos inèdits i sumbergir-se en El Món Màgic.

Des que es va publicar el primer llibre l’any 1997 (l’any 1999 en català) la saga de Harry Potter s’ha traduït a 79 llengües a 200 països, sumant més de 450 milions d’exemplars venuts a tot el món, dels quals 800.000 exemplars en català.

J.K. Rowling també ha escrit tres títols complementaris de la sèrie, els beneficis dels quals s’han destinat a organitzacions d’ajuda social: Bèsties fantàstiques i on trobar-les, i El Quidditch de totes les èpoques els va atorgar a Comic Relief, i Les rondalles del bard Gallard, a Lumos, l’associació humanitària fundada per l’autora.

El mes de novembre arribarà a les pantalles de cinema l’adaptació de ‘Bèsties Fantàstiques’ amb guió de J.K Rowling.