Agustí Villaronga comença el rodatge d”Incerta glòria’

El director de ‘Pa negre’ ha iniciat el rodatge de l’adaptació del clàssic de Joan Sales

os¡datge Incerta glòriaL’adaptació d’incerta Glòria compta amb un pressupost d’uns 3’5 milions d’euros està produïda per Massa d’Or, Isona Passola i TV3 com ja succeïr amb ‘Pa negre’.

Agustí Villaronga i Coral Cruz també signen el guió de la pel·lícula que es rodarà principalment a localitzacions aragoneses perquè la novel·la relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d’Aragó.
El rodatge que podria finalitzar a finals de juny també es traslladarà a d’altres indrets com Barcelona, La Garriga i Jafré de Ter.
Els primers dies de rodatge ha estat a la Cartoixa de la Mare de Déu de Fuentes de Sariñena (Osca)
La pel·lícula ‘Incerta glória’ compta amb el suport de la Generalitat, el Ministeri de Cultura, el Govern d’Aragó i les diputacions aragoneses.
Incerta glória podria estrenar-se al Festival Internacional de Berlín o a Canes l’any 2017.

Joan Sales i Vallès (Barcelona, 1912-1983) va ser un escriptor, poeta i editor fundador de la revista ‘Quaderns de l’Exili’ juntament amb Tísner, Calders i altres. Sales va lluitar al front d’Aragó durant la Guerra Civil i d’haver sobreviscut als camps de concentració francesos. Va viure exiliat a França i Mèxic, abans de tornar-se a instal·lar definitivament a Catalunya l’any 1948, amb l’objectiu de dinamitzar el sector editorial en llengua catalana
‘Incerta Glòria’ (1956), guanyadora del Premi Joanot Martorell, s’ha convertit en un dels grans clàssics de la literatura catalana del segle XX.
Joan Sales també va crear l’editorial Club Editor, la qual publicaria algunes de les novel·les més importants en la narrativa catalana de postguerra, amb autors com Mercè Rodoreda o Llorenç Villalonga.