‘Llámame Méndez’ (Planeta) narra el primer cas del personatge creat pel pare de l’escriptora.

La primera aparició del personatge de l’inspector Méndez va ser l’any 1983 a la novel·la El expediente Barcelona, tot i no ser el protagonista, va ser la primera vegada que Francisco González Ledesma el feia aparèixer a una novel·la seva.

Las calles de nuestros padres i Crónica sentimental en rojo, novel·la guanyadora del Premio Planeta 1984 ja comptava amb casos de l’inspector Méndez que després seguirien amb les novel·les La dama de Cachemira, Histórias de Dios en una esquina, El pecado o algo parecido, Cinco mujeres y media, Una novela de Barrio (Premio Internacional RBA de Novela Negra 2007), No hay que morir dos veces i Peores maneras de morir. Un total de deu obres que podrien incrementar-se gràcies a Victoria González Torralba, que amb Llámame Méndez recupera el personatge creat pel seu pare.

La novel·la ens acosta a un jove Ricardo Méndez que s’haurà d’enfrontar al seu primer cas en una Barcelona de postguerra de l’any 1945 després de la troballa del cos d’una dona brutalment assassinada a la muntanya de Montjuïc.
La víctima és la Rosalia, una jove amb qui va mantenir una relació i per aquest motiu voldrà buscar l’assassí col·laborant amb el comissari Laureano Castañeda.

La novel·la narra també descriu els efectes de la guerra i la dictadura en un sector social desfavorit i marginal, i del contrast entre els seguidors del règim així com dels membres de la lluita clandestina contra Franco.