Del 30 de març al 2 d’abril la Fira de Barcelona Montjuïc acull una nova edició del saló

La presència de presència de l’aviació en el còmic centra bona part del Saló Internacional del Còmic de Barcelona i compta amb una exposició comissariada per Jordi Ojeda i Carles Santamaria on es podran contemplar avions reals a mida real de diferents èpoques que es contextualitzaran amb grans reproduccions de còmics de temàtica aeronàutica, molt lligada al gènere d’aventures i al bèl·lic.

El Saló del Còmic també comptarà amb altres exposicions com la dedicada al centenari de la revista TBO, que farà un repàs pels seus principals autors i sèries amb un apartat especial dedicat a Josep Maria Blanco, guanyador del Gran Premi del Saló en la passada edició.

A més, el certamen tindrà mostres dedicades a dues llegendes del còmic nordamericà: Will Eisner, l’autor de The Spirit i Milton Caniff.

L’exposició Retratant a Donald Trump farà un repàs dels  humoristes gràfics d’arreu del món han plasmat en les seves vinyetes la pujada al poder del president nord-americà.

La programació d’exposicions també inclou una dedicada a Javi de Castro, guanyador del Premi a Autor Revelació de la passada edició, i al fanzine Nimio, vencedor de la seva categoria l’any passat. El certamen també acollirà una exposició de 1001 Associació Catalana de Tintinaires, dedicada als viatges de Tintin al voltant del món. I la mostra Gaudí entre vinyetes ens endinsarà en l’obra del genial arquitecte, a través de les pàgines del còmic El fantasma de Gaudí.

Cal destacar també la mostra dedicada a la sèrie Fanhunter creada per Cels Piñol i la dedicada a Lucky Luke, titulada Li deien Lucky Luke, un homenatge a un dels personatges més populars de la historieta. La mostra està concebuda com una recreació d’un poblat de l’Oest que ens permetrà conèixer tant al protagonista com a alguns dels enemics, com els populars germans Dalton, a més d’altres dades curioses.

Entre els convidats del saló destaquen els noms de Kim Jung Gi,  Liza Donnelly, Dave Gibbons, Hermann, Bryan  i Mary Talbot, Romain Hugault, Gina Wynbrandt, Sole Otero, Jill Thompson, Lucas Varela, Gene Ha o José Muñoz, entre d’altres