Valerio Massimo Manfredi busca la tomba d’Alexandre el Gran.Valerio Massimo Manfredi està considerat com un dels escriptors destacats de la novel·la històrica.
La trilogia Alexandros el va catapultar com un dels grans escriptors del gènere.
La seva passió per Alexandre el Gran torna a posar-se de manifest amb la publicació de La tumba de Alejandro (Grijalbo).

L’autor ofereix una reconstrucció d’un dels misteris més importants de l’Antiguitat sobre la situació del sepulcre i les restes  d’Alexandre el Gran. Manfredi ens ofereix un assaig històric però amb un ritme digne de les novel·les històriques que ha editat fins ara.

Durant set segles la seva tomba va ser venerada i visitada per pelegrins  de tot arreu. Diverses ciutats manifestaven tenir les restes del personatge històric.
Ptolomeo  va fer construir un magnífic sepulcre a Alexandria, la ciutat que porta el seu nom, però va desaparèixer misteriosament al segle IV. Inundacions, terratrèmols, batalles i lluites religioses  van esborrar la seva localització.
Des de la invasió musulmana al renaixement de les cultures antigues, la recerca del sepulcre ha estat incessant. Arqueòlegs  i estudiosos, aventurers, saquejadors i cercadors de  tresors, tots ells fascinats per la figura i la llegenda d’aquest  jove extraordinari que va conquistar el món, han dedicat la seva vida a seguir el seu rastre i a escriure llargs estudis sobre la tomba desapareguda.

Valerio Massimo Manfredi; escriptor i historiador
Valerio Massimo Manfredi va néixer a Mòdena (Itàlia) en 1943. Llicenciat en Lletres Clàssiques i especialitzat en topografia del món antic, ha impartit classes a la Universitat Catòlica de Milà, a la Universitat de  Venècia, a la Universitat de Loyola de Chicago, a l’Escola Pràctica  d’Alts Estudis de la Sorbona i a la Universitat Luigi Bocconi de Milà. Ha dirigit expedicions científiques, exploracions i excavacions  a Itàlia i en altres països, i ha publicat nombrosos assajos i articles  científics.
És autor de moltes novel·les històriques com la trilogia Alexandros, Quimaira, La última legion,  El ejército perdido, El imperio de los dragones, El tirano i Los idus de marzo entre d’altres.