Unes 800 persones assisteixen als actes de la IV edició de Tiana Negra

El festival dedicat a la novel·la negra catalana augmenta en nombre de participants i activitats.

tiana negra bloc

El primer homenatge al col·lectiu Ofèlia Dracs, el Tercer Premi Memorial Agustí Vehí a l’escriptor Silvestre Vilaplana, el combat de boxa literari entre Francesc Ribera “Titot” i Damià del Clot i la cloenda internacional amb l’autor marsellés François Tomazeau ha estat els actes més destacats de la quarta edició de Tiana Negra celebrada del 22 al 23 de gener.

Lluís Bosch, Rafael Vallbona, Xavier Vernetta, J.R. Armadas, Marc Moreno, Jordi Boixadós, Jordi Soler, Emili Bayo, Esperança Camps, Toni Arencón, Jordi Borràs, Gemma Garcia, Laura de Andrés, Federico Vazquez, Rafa Melero, Pere Cervantes, Carol Valenzuela, Alejandro López, entre d’altres han participats han consolidat un any més el festival que ja pensa en la cinquena edició.

Durant el festival s’ha atorgat el Tercer Premi Memorial Agustí Vehí que ha estat per a l’escriptor Silvestre Vilaplana amb la novel·la Els ossos soterrats i que ha guanyat per unanimitat. La novel·la la publicarà l’editorial Alrevés aquest 2016. 

El comissari de Tiana Negra, Sebastià Bennasar destaca fa uns diez en una entrevista a L’Illa dels Llibres que un dels objectius del festival es reivindicar la novel·la negra ‘’però també contribuir a demostrar que des d’un poble com Tiana, es pot apostar per la cultura de qualitat i es pot atreure a molta gent, que no cal que la cultura sigui sempre capitalitzada per les grans ciutats de Catalunya, al contrari, cal que s’estengui a tot arreu.’’

Sobre l’estat actual de la novel·la negra catalana, Bennasar assegura ‘des del punt de vista del consum ens cal confiar més en els nostres autors, i encara ens queda anar colonitzant l’espai de la crítica, dels mitjans de comunicació i de la universitat. Però hi anem fent feina’’.

De moment tot apunta a una cinquena edició després d’una edició marcada per les bones xifres i el notable increment segons es organitzadors  la venda de llibres durant el festival.