El suplement Cultura del diari El Punt Avui deixa de publicar-se després de gairebé trenta anys de la sortida.

En una editorial publicada al mateix diari David Castillo ho atribueix a una aturada motivada per la reorganització del diari.
Castillo destaca que ‘El suplement ha estat la tribuna cultural més antiga d’Espanya i un tant per cent elevadíssim d’escriptors han passat pel nostre planter’.

Sobre les seccions de llibres assenyala que alguns dels espais habituals es podran reubicar a ‘La República, tindran espais dedicats a la cultura, sense la qual Catalunya no té explicació’.

Malgrat tot, es deixa una porta oberta al retorn del suplement ‘Reitero que esperem tornar aviat, farem tots els possibles per recuperar els lectors’ recorda Castillo.

 

El suplement Cultura ha estat un referent, i deixa un vuit important, tenint en compte que cada vegada més, el periodisme cultural, sembla que vagi perdent, força i presència.
Cal seguir apostant per la cultura i per aconseguir que els mitjans de comunicació tornin a creure i ho facin de forma decidida i ferma.

 

A L’Illa dels Llibres recordem amb gratitud el suplement Cultura i de l’espai anomenat Paraula de Blog, on cada setmana es feia una tria de les notícies aparegudes en blogs literaris i culturals.
L’espai dirigit per Lluís Llort,va comptar en moltes ocasions amb referències publicades a L’Illa dels Llibres, quan llavors només érem un simple blog a la xarxa que ens agradava parlar de llibres. Avui en dia L’Illa dels Llibres s’han convertit en un portal literari que ha deixat enrere aquells inicis bloguers.

Per aquest motiu, avui ens sentim una mica orfes, d’aquell suplement cultural, que apostava l’any 2006, per mitjans que tot just començaven el seu camí a la xarxa.
Avui escrivim aquest article per anunciar la desaparició, esperem que només momentània, d’un suplement cultural fet amb rigor i qualitat.

Sobre el periodisme cultural a les televisions i a les ràdios, en parlarem més endavant.
Cada vegada que una llibreria tanca o desapareix un espai cultural ens hauria de fer reflexionar.

Cal seguir apostant per la CULTURA i fer-ho amb fermesa.

Jordi Milian
editor de L’Illa dels Llibres