El projecte, impulsat pel TNC i el Servei de Biblioteques de la Conselleria de Cultura ha comptat amb una alta participació amb l’objectiu d’estimular l’organització de clubs de lectura sobre textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya.

Enguany uns 2.000 lectors de 100 biblioteques públiques de Catalunya han participat en la sisena temporada dels clubs de lectura dedicats al teatre.

En la temporada 2017/18 s’han fet 491 sessions de clubs de lectura i 3 de formació, s’han treballat 8 títols  Islàndia, de Lluïsa Cunillé, Desig sota els oms, d’Eugene O’Neill, El perro del hortelano, de Lope de Vega, Blasted (Rebentats), de Sarah Kane,Sol solet, d’Àngel Guimerà, Que rebentin els actors, de G. Calderón, La importància de ser Frank, d’Òscar Wilde i Temps salvatge, de Josep M. Miró.

Les sessions de debat entre lectors tenen lloc a les biblioteques, durant la temporada teatral de tardor a primavera. Cada sessió està dedicada a un text de la programació del TNC que, en alguns casos, són intercalats amb obres de les programacions teatrals locals.

El Servei de Biblioteques proveeix als clubs els exemplars dels llibres a llegir, de l’altra, el TNC forma les persones que condueixen els clubs, i cada biblioteca organitza i gestiona els clubs als seus equipaments.

“Llegir el Teatre” és un projecte obert a qualsevol biblioteca pública de Catalunya on es treballen alguns dels principals textos que es poden veure al TNC, combinables amb altres programacions dels teatres locals.

Els objectius d’aquests clubs  són: millorar la formació dels espectadors de teatre perquè aquests puguin tenir una millor qualitat de recepció; donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya en el desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat; nodrir els fons de les biblioteques públiques de textos dramàtics i impulsar l’edició de textos teatrals a Catalunya.