Una App per continuar amb el llegat de l’obra de Joana Raspall

Ernest Cauhé, nét de l’escriptora vol crear una App i una sèrie d’animació basades en l’obra de Joana Raspall

un mon de poesiaAmb la voluntat d’acostar les lletres i la poesia entre els joves, Joana Raspall va deixar un llegat que cal reivindicat. Com dea l’autora ‘Vaig començar a escriure poemes per a nens i nenes en català perquè no n’hi havia. Vaig voler fer l’escaleta a les criatures cap al món de les lletres”.

Ara Ernest Cauhé, nét de l’escriptora vol crear una App ‘Un món de poesia’, per actualitzar la vocació de servei de l’àvia i transportar els seus poemes a un dels suports que més atreuen als petits, els mòbils i tauletes i oferir una eina, creativa i innovadora, per ensenyar els nens a estimar la lectura i les paraules a través del fascinant món poètic d’un personatge meravellós: una Joana Raspall

Destinada a criatures d’entre 6 i 11 anys, l’aplicació combina l’entorn gràfic d’un videojoc amb el contingut d’un llibre electrònic que cal aconseguir superant pantalles. Serà compatible amb iOS i Android, i també per a navegadors convencionals pels ordinadors de les escoles.

“Un món de poesia” oferirà la possibilitat de viure tres aventures diferents, vinculades als temes per Joana Raspall als seus poemes: Els animals, Les lletres i La natura

Contindrà en total 27 activitats interactives que permetran ajudar a Joana Raspall a construir els seus poemes, a caçar paraules o a salvar llibres abans que s’esgoti el temps. Passatges també relacionats amb la biografia de l’autora, com el que emularà l’operació de Raspall per salvar els llibres de la biblioteca de Vilafranca en l’esclat de la guerra civil.

L’aplicació també compatrà amb un videorecitador on tothom es podrà enregistrar recitant el seu poema de Joana Raspall i  penjar els vídeos a les xarxes socials o enviar-los per whatsapp.

El projecte s’ha finançat en part gràcies a Verkami  i gràcies a la bona rebuda hi ha el projecte  de crear el primer capítol d’una sèrie d’animació basada en el personatge  de l’autora: “Joana Raspall, la caçadora de paraules”. Un projecte de ficció per transmetre a grans i criatures l’amor per les paraules.