Un tastet de…. Dur de pair de Salvador Balcells

L’illa dels llibres gràcies a l’editorial Meteora usofereix un tastet de la novel·la Dur de pair de Salvador Balcells.

Salvador Balcells és llibreter i escriptor, una combinació que de moment  sembla donar-li bons resultats.

Després de ‘La taca negra’ i ‘El vi fa sang’ publica ‘Dur de pair’ la tercera novel·la protagonitzada pel sotsinpsector dels  Mossos d’Esquadra Emili Espinosa on s’enfrontarà a la desparició de la Laia, una jove de disset anys, filla d’un important empresari tarragoní.

Com a tota novel·la negra de prestigi, la crítica social és present a ‘Dur de pair’ (Meteora) des de diversos fronts, destacant  l’abús sexual, la discriminació laboral de les dones i els efectes de la crisi econòmica.
També i gràcies a les investigacions de la caporal Pilar Surroca apareixerà a escena una perillosa banda de narcotraficants.

 

Vols fer un tastet de la novel·la?

VOLDRIA DEMANAR-TE UN FAVOR, una cosa molt delicada… Isabel, la senyora Abadal, ha insistit molt en arribar que només parlaria amb l’intendent Cabana. L’esposa del cap de la patronal és una dona de cinquanta- tres anys, molt tocada i posada, d’un ros autèntic que, de tan perfecte, fins i tot pot semblar tenyit. De natural elegant i amb una vida interior notable, els que la coneixen només superficialment poden pensar, falsament, que es passa moltes hores davant del mirall tenint cura de la seva imatge.

Quan l’intendent ha sabut qui demanava per ell ha ordenat que la fessin passar immediatament al seu despatx, per la qual cosa ha hagut d’escurçar la seva presència a la reunió diària amb inspectors i sotsinspectors, fet que ha sorprès tothom, ja que Cabana ha insistit sempre que aquesta trobada matinal de feina és sagrada i només s’hi pot faltar per motius molt justificats.

—Tu diràs, Isabel…

Cabana li ha fet tot de compliments com correspon a l’esposa d’un dels homes més influents de la ciutat i, tot i que l’ha sorprès que ella el tutegi, decideix fer-ho també malgrat la incomoditat que sent. Es coneixen només d’haver-se trobat els dos matrimonis en alguna recepció i mai no han passat d’intercanviar unes poques paraules de cortesia. Sempre li ha semblat una veritable senyora, arreglada amb molt de gust i diners, però sense estridències. També creu saber el motiu de la visita, però espera que ella s’expliqui.

—La meva filla Laia té disset anys, va marxar de casa fa quasi dos mesos i en tot aquest temps no n’hem sabut res més, no tenim idea d’on para. El meu marit diu que no em preocupi, que ja tornarà. Per a ell, només és un acte de rebel·lia juvenil, diu que ja li passarà la febre. Però jo estic desesperada… És insuportable això de no saber-ne res!

 Vols seguir lligint?  Clica aquí