L’escriptor i enigmista, juntament amb Oriol Comas i Francisco ‘Pak’ Gallego, presenten “4-DataBrokers”, un joc de cartes que neix a les pàgines de la novel·la.

Màrius Serra publicava l’any 2019 ‘Jugar-s’hi la vida’ (Amsterdam, 2019), protagonitzada per un personatge de ficció que es diu Oriol Comas.

A la novel·la, un soldat portuguès a la revolució de 1974 anomenat Bernardo Silva inventa el joc Quatro (‘quatre’ en portuguès), i gràcies al seu gran èxit, se’n ven els drets per una fortuna i se’n va a viure als Estats Units sense haver de tornar a treballar.

A’ Jugar-s’hi la vida’ com ‘La novel·la de Sant Jordi’ el joc és un element clau en desenvolupament de les novel·les i  tenen com a personatge protagonista l’expert en jocs (a la ficció i a la realitat) Oriol Comas

L’argument de ‘Jugar-s’hi la vida’ guarda relació amb el Big Data i per això el joc reprodueix la lluita entre traficants de dades dedicats a processar com més informació millor. Per a assolir l’objectiu del joc, hauran de competir entre ells durant quatre rondes de quatre jugades cadascuna i amb quatre cartes per persona amb objectius i normes especials. A “4-DataBrokers” tot gira al voltant del 4.

Màrius Serra assegura que ‘És un fet inèdit que un joc creat en una novel·la per un personatge de ficció arribi a les botigues de jocs, un cas del tot diferent dels jocs que s’inspiren en universos literaris.”

El joc “4-DataBrokers”vol fer experimentar als jugadors la sensació de poder que dona la informació. Per això simula una lluita pel poder entre bandes de traficants de dades

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here