Tiana torna a tenyir-se de negre amb el segon festival de novel·la negra

Del 24 al 25 de gener, la ciutat catalana acollirà una dotzena d’activitats relacionades amb el gènere negre en català

Tiana Negra bannerDesprés de la bona rebuda de la primera edició, Tiana comptarà aquest any amb la segona edició del festival de novel·la negra catalana amb la participació entre d’altres de Jordi de Manuel, Salvador Balcells, Lluís Bosch, Rafael Vallbona, Marc Moreno, Anna Maria Villalonga, Francesc Santolaria, David Aliaga,  Àlex Martín o el valencià Juli Alandes.

El lliurament del primer Premi de Novel·la Negra Memorial Agustí Vehí, dotat amb 1.500 euros i al qual s’han presentat dotze novel·les.
Un Cinefòrum amb la projecció d’un capítol de “La zona fosca”, La vampiressa del carrer de Ponent i la xerrada del metge forense Miquel Orós, quecomnetarà què hi ha de real en el cas del tractament literari dels forenses i s’endinsarà en la seva pròpia experiència.
Les aventures d’en Felip Marlot de Joaquim Carbó també seran protagonistes aquest any en format contacontes i durant tot el cap de setmana diversos restaurants tianencs prepararan un “menú negre”.

Per Sebastià Bennassar, director del Tiana Negra l’objectiu està força clar   ‘Hem d’aconseguir que Tiana Negra sigui un referent, una cita ineludible, i repetir l’èxit de l’any passat, però sense oblidar que cal millorar en cada edició per acabar convertint-nos en un d’aquests festivals francesos dedicats al gènere negre: una cita inoblidable al calendari.”

Tiana Negra compta també amb la col·laboració de les principals editorials especialitzades en el gèner com la tianenca Meteora, Alrevés (Crims.cat), La Magrana (La Negra), Bromera, Llibres del Delicte, Edicions 62, etc.

El festival Tiana Negra es podrà seguir a través del bloc http://tiananegra.blogspot.com  i  www.facebook.com/tiananegra

 

PROGRAMA TIANA NEGRA 24 i 25 de gener 2014

Divendres 24 de gener

19.00 hores. Inauguració del festival a càrrec de l’alcaldessa de Tiana, Ester Pujol, i de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

19.30. El forense una figura inquietant. Maria Dolors Sàrries (Editorial Meteora) conversa amb el forense Miquel Orós.

20.30. Audiovisual, projecció de La vampira del carrer ponent

21.00. Cinefòrum amb Pere Cullell, perio­dista i presentador de la sèrie La Zona Fosca.

DTiana Negra 2014issabte 25 de gener

10.00. Contacontes negre. Activitat in­fantil i per a famílies. Les aventures de Felip Merlot, del Joaquim Carbó.

12.00. Collita 2013. Alguns dels autors amb novetat d’aquest any, debaten en taula rodona. Salvador Balcells, Lluís Bosch i Rafa Vallbona.

16.30. Les múltiples cares del gènere: Juli Alandes, Jordi de Manuel, Francesc Santolaria.

18.30. Realitat i ficció. Anna Maria Villa­longa; Marc Moreno i Joan Miquel Capell. Moderats per Gemma Liñan.

19.30. Pares fundadors i gènere negre. Sherlock Holmes i Manuel de Pedrolo.  Amb David Aliaga i Àlex Martín.

21.00. Lliurament del premi Agustí Vehí i lectura teatral de cloenda.


Tots els actes dels festival es realitzaran a la Sala d’Exposicions del Casal de Tiana.