Yannick Garcia guanya el Premi Documenta 2013

L’obra La nostra vida vertical  és un recull de relats que L’Altra editorial publicarà el mes de març

Foto Yannick Garcia
El jurat ha destacat  la varietat estilística, l’elegància, la pulcritud i el rerefons tèrbol de l’univers literari de Yannick Garcia.
També ha destacat la joventut de molts dels autors que s’han presentat al premi Documenta i la  solidesa de les seves propostes, entre les quals vol destacar molt especialment la notable maduresa de La mort de l’art, de Pol Beckmann.

Jesús Cartañà, Marina Espasa, Pau Vidal, Josep Cots i Eugènia Broggi, han format part del jurat del Premi Documenta 2013.
L’obra guanyadora serà publicada al mes de març per la nova editorial independent L’Altra Editorial.

Yannick Garcia ha publicat  publicat relats en revistes i va guanyar el XX Premi de Narrativa de l’Ametlla de Mar amb el recull de narracions Barbamecs (2011, Cossetània). Ha participat en les antologies Els caus secrets (2013, Moll) i Emergencias (2013, Candaya).
També ha guanyat el II Premi de Poesia Gabriel Ferrater amb el recull de poemes De dalt i de baix (2003, Edicions 62) i al cap de poc va aparèixer a l’antologia de poesia ebrenca Terres d’aigua. Poemari de les Terres de l’Ebre (2004, Cossetània).

És intèrpret simultani per a institucions, empreses i mitjans, i traductor i corrector per a editorials i  va ser professor d’interpretació a la Facultat de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra.

Ha traduït assajos, novel·les i obres de divulgació de l’anglès, el francès i l’alemany, d’autors com Jules Verne, Michael Palmer, Michael Conelly, Sebastian Barry o George Saunders.