Stieg Larsson i Millenium, la història continua

El 27 d’agost es publicarà a tot el món ”El que no et mata et fa més fort” , la continuació de la trilogia de l’escriptor Stieg Larsson.

MILLENIUM4 CobertaLa nova novel·la ha estat escrita per David Lagercrantz que ha estat l’encarregat de continuar les aventures de Mikael Blomkvist i Lisbeth Salander.
David Lagercrantz és conegut per escriure la biografia del jugador de futbol Zlatan Ibrahimovic i diverses novel·les de gènere negre.
Durant molt de temps es va especular amb la possibilitat que Stieg Larsson hagués deixat escrit un quart lliurament de la sèrie abans de morir però no ha estat així.
David Lagercrantz ha estat l’escollit per escriure una nova novel·la malgrat la desprovació d’Eva Gabrielsson, la parella de Larsson.

‘El que no et mata et fa més fort’ es centra en el món dels hackers i el tràfic il·legal d’informació confidencial a escala internacional i sortirà a la venda a tot el món coincidint amb el desè aniversari de la publicació d’Els homes que no estimaven les dones a Suècia.
El llançament de la novel·la serà un esdeveniment a escala mundial i les editorials Columna i Destino la publicaran en català i castellà respectivament.

A la nova novel·la Blomkvist rep la trucada del professor Frans Balder, un eminent investigador especialitzat en intel·ligència artificial que afirma que té una informació vital per al servei d’intel·ligència nord-americà. Per la seva banda, Salander serà objectiu d’un grup de criminals cibernètics.

Els tres primers volums de la trilogia han venut més de 80 millions d’exemplars arreu del món, però Stieg Larsson no va poder gaudir de l’èxit de la seva obra perquè va morir sobtadament l’any 2004 pocs mesos després d’haver lliurat a la seva editora els tres volums de la trilogia Millenium.

portades stieg larsson Millenium

Stieg Larsson va néixer a Suècia l’any 1954. Periodista de prestigi i corresponsal de guerra en diferents conflictes de l’Àfrica, va escriure obres d’assaig dins l’àmbit econòmic i social, però sobretot és conegut per haver estat el redactor en cap d’Expo.
Va dedicar molts anys de la seva vida a lluitar contra la intolerància i la repressió de la dona. Va investigar l’extrema dreta a Suècia i dins del context internacional. Larsson va ser un home que va denunciar sense parar la violència contra les dones i va defensar els seus drets. Al llarg de la seva vida, va escriure nou llibres i centenars d’articles.

Stieg Larsson va destacar per ser un periodista compromès tal com ho demostren els seus treballs periodístics i el recull ‘’La veu i la fúria’, on Larsson es va aborda temes que el preocupaven com la crisi mundial, el ressorgiment del racisme, la violència masclista, el ressorgiment de l’extrema dreta.

La bona rebuda i l’èxit de la novel·la escrita per David Lagercrantz dependrà segurament la publicació de nous lliuraments.