Sherlock Holmes torna al cinema

Ian McKellen interpreta a ‘Mr Holmes’ a  un ancià detectiu sota la direcció de Bill Condon.
mr-holmes-trailer-125809

Nova adaptació cinematogràfica de les aventures de Sherlock Holmes  que segueix sumant la llista d’actors que han interpretat el paper del conegut detectiu.
Ara és Bill Condon qui dirigeix l’adaptació de la novel·la Mr Holmes (Roca editorial) de l’escriptor Mitch Cullin basat en les aventures del personatge de Sir Arthur Conan Doyle.

L’acció es situa l’any 1947 on  Sherlock Holmes és un ancià de noranta-tres anys retirat de les seves tasques com a investigador. Viu en granja situada a Sussex, amb la seva majordoma i el fill d’aquesta.
Holmes s’adona que va perdent facultats i s’ha convertit en un home rondinaire i tancat en els records a través dels quals es comença a plantejar preguntes sobre la seva vida que el faran reflexionar sobre la vida, l’amor, els límits de les habilitats mentals i sobre la mort: la seva pròpia i la d’aquells que li envolten.

Malgrat la seva edat, li segueixen proposant que investigui alguns estranys casos, ell està tan allunyat d’aquesta vida que no vol ni escoltar-los. Tot i què amb Sherlock Holmes sempre hi ha un cas a resoldre i la descoberta d’un manuscrit reobrirà un antic cas protagonitzat  per una dona de qui Holmes va sentir alguna cosa més que un interès professional.
Milo Parker, Laura Linney, Hattie Morahan i Patrick Kennedy completen el repartiment de la pel·lícula.

Creat per sir Arthur Conan Doyle l’any 1887, té el rècord Guinness per ser el personatge de ficció més representat al cinema, uns 75 actors han fet Sherlock Holmes en més de 200 pel·lícules.

Ara ‘Mr Holmes’ ens descobreix un Sherlock Holmes molt més humà i des d’un punt de vista diferent.