L’editorial va decidir esborrar la pàgina als seus llibres en protesta contra l’aplicació del conegut article

Després de distribuir 41 edicions i més de 110.000 exemplars, Som Ara Llibres ha anunciat que ha tronat a imprimir la numeració de la pàgina 155 que van suprimir en senyal de protesta per la intervenció de l’Estat.

La novel·la de Sant Jordi de Màrius Serra i Nou homenatge a Catalunya de Vicent Partal van ser els primers títols que van sortir sense aquest número de pàgina.

Són nou les novetats dels segells Ara Llibres, Now Books i Amsterdam als quals se’ls va esborrar el número 155 (la mesura es va aplicar també a Xina Fast Forward; Jo també cantava l’Estaca; España quedó atrás; Per la llibertat!; Una família americana; Manual de Pedrolo; Voluntat i La màgia de l’ordre. La novel·la) i trenta-dues reedicions, entre les quals hi ha les d’èxits com ara Dies que duraran anys de Jordi Borràs, Quan surt la reclusa de Fred Vargas o Curs de feminisme per microones de Natza Farré.  En total, 114.900 exemplars han arribat a les llibreries sense el número 155 a la paginació.

El comunicat de l’editorial assenyala que ‘Tot i així, seguirem atents a l’actualitat política del nostre país per continuar denunciant totes aquelles decisions que signifiquen un retrocés en les nostres llibertats col·lectives, conscients que la Cultura no pot quedar al marge d’una situació d’anormalitat democràtica com la que estem vivint.’’

Dels exemplars sense el número 155 destaquen que ‘’quedaran per sempre com a testimoni de la ignomínia i el retrocés que ha representat l’aplicació d’aquesta mesura per als drets i llibertat civils i polítics de la societat catalana’’.