Simon Scarrow rebrà el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino

L’escriptor rebrà el premi el 5 de novembre en el marc de la tercera edició de la trobada Barcelona Novel·la Històrica.

Simon ScarrowSimon Scarrow va néixer a Nigèria el 1962, encara que ha viscut pràcticament sempre a Anglaterra. Ha estat professor d’Història a Norfolk i a Norwich i encara imparteix algunes classes a Canterbury.
La seva primera novel·la, Las águilas del Imperio (Edhasa, 2000), inaugurava  una sèrie de narracions en què els protagonistes són els legionaris romans Cato i Macro i que l’han convertit en un dels autors més destacats del gènere històric

El jurat del premi format  ha decidit “per unanimitat atorgar el premi al novel·lista Simon Scarrow pel conjunt d’una obra ben documentada centrada en diversos períodes històrics que abasten des del segle III, a l’Imperi Romà, fins al XX, la Segona Guerra Mundial, passant per l’Edat Moderna i la lluita entre otomans i cristians’’.

Sobre la novel·la història Simon Scarrow destacava en una entrevista a L’Illa dels Llibres l’any 2011 ‘La gràcia de la novel·la històrica és transportar-te d’un mon que coneixes a un altre que no hi has estat mai. Sempre hi ha d’haver un equilibri entre els fets reals i els coneixements històrics, però mai ha d’arribar a ser avorrida’’.  També assegurava que ‘’en les novel·les el més important és l’argument, la trama i la història que s’explica’’.

Simon Scarrow ha obtingut força èxit amb les seves novel·les històriques protagonoitzades per Macro i Cato i també amb la tetralogia dedicada a Napoleó i Wellington.  L’autor anglés destacava que ‘a Espanya es valora molt més que a Anglaterra. Al meu país la novel·la històrica es veu com una versió barata de la història. Hi ha una idea generalitzada que la ficció comercial no pot ser bona però crec que una novel ·la històrica ben escrita pot ser molt bona’’.

Simon Scarrow acaba de publicar a la Gran Bretanya una novel·la, Hearts of Stone, que se centra en com va transcórrer la Segona Guerra Mundial a una illa grega.

El lliurament del Premi Internacional  Novel·la Històrica Barcino tindrà lloc  el dijous 5 de novembre, en el decurs d’un acte que tindrà lloc a les 19h  al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.  L’autor també participarà el dimecres  4 de novembre  a les 19.30h al costat de l’escriptor Martí Domínguez, a la taula rodona  sobre  ‘Lheroi en la novel·la.