Barcelona es prepara per la tercera edició de la trobada de Novel·la Històrica

El Born Centre Cultural acull del  3 al 7 de novembre,les activitats de la Barcelona Novel·la Històrica al voltant del gènere històric.

barcelona novel·la historicaDiversos autors i experts convidats debatran qüestions com el rigor documental i historiogràfic en les novel·les històriques i com aborden el procés d’escriptura sense oblidar la frontera entre ficció i realitat.
Sobre la nova edició , el comissari de la trobada de novel·la historia, Enric Calpena destaca  que ‘aquest any posem l’accent en les novel·les que s’han anomenat de capa i espasa, el paradigma de les quals és Els Tres Mosqueters, d’Alexandre Dumas. La capa i espasa ha estat un gènere molt castellà i francès perquè reprodueixen un moment de la Història d’aquests països especialment interessant.’’.

Chufo Lloréns,, Xulio Ricardo Trigo, Coia Valls, Miquel Fañanàs, Víctor Jurado, Sebastià Alzamora, Teresa Juvé, Martí Domínguez, María Soto, Tariq Ali, José Manuel Fajardo , Martín Abrisketa i Martí Gironell formen part dels escriptors presents a la Barcelona Novel·la Històrica.

Les activitats programades inclouen també itineraris per la Barcelona dels bandolers i clubs de lectura a les biblioteques de la ciutat.
També es lliurarà el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, que atorga l’Ajuntament de Barcelona a un autor pel conjunt de la seva obra. Enguany és per l’escriptor Simon Scarrow, que recollirà el guardó el dijous 5 de novembre, en el decurs d’un acte que tindrà lloc a les 19h  al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

 

CONSULTA ELS ACTES PROGRAMATS