Sílvia Romero guanya el 15è Premi El Lector de l’Odissea amb ‘Lladres d’històries’

Un jurat format per un centenar de lectors  ha premiat la novel·la de l’escriptora.

Silvia-RomeroLladres d’històries s’ha imposat als altres 30 originals que s’havien presentat al premi enguany. La novel·la compta amb dues històries, separades per quaranta anys, que s’encreuen pels camins de l’ambició i la recerca de l’èxit a qualsevol preu.

La novel·la ambientada a la Barcelona, anys 30 i a l’actualitat. Amb la Guerra Civil ja clarament dominada per les forces franquistes i davant l’avanç imparable de les tropes, una expedició de nens de la República embarca en un vaixell amb destinació a Mèxic. Entre ells, viatgen un mestre, el seu fill i una nena òrfena.
A l’actualitat  a la mateixa ciutat de Barcelona,  les arts de la seducció i la falta d’escrúpols permeten a una jove periodista pujar en l’escala professional i anar aconseguint els seus objectius.
Silvia Romero és autor entre d’altres  de lesobres ‘Amor a sang freda’ (2004), ‘Ànima mesquina’ (premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó 2006), ‘Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres’ (2008), ‘Júlia M.’ (2009) i ‘El camí del Bandama Vermell’ (2010).

El Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea  en anteriors edicions entre d’altres, les obres La ciutat dels àngels, d’Albert Mas-Griera; L’alè de búfal a l’hivern, de Neus Canyelles,; Disseccions de Jordi de Manuel; Olives picants, d’Anna Monreal; o El cos deshabitat, d’Esperança Camps. El mar dels traïdors, de Jordi Tomàs, va ser l’obra guanyadora de l’any passat.

L’editorial Proa publicarà la novel·la el mes de març de 2014.

Fotografia: http://premi.lodissea.com/