Santiago Posteguillo rebrà el II Premi Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino

L’escriptor rebrà el premi el el 20 de novembre a les 19.30 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona coincidint amb la segona edició de la trobada ‘Barcelona Novel·la Històrica’.

santiago posteguilloSantiago Posteguillo és l’autor de dues conegudes trilogies ambientades en l’època romana iniciada amb  Africanus, el hijo del cónsul, Las legiones maldites i La traición de Roma.
L’any 2011, Posteguillo va iniciar una nova trilogia amb  Los asesinos del emperador que va continuar amb el segon volum Circo máximo. El premi Barcino vol  ser un reconèixer al conjunt de la seva obra

El jurat, format pel catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Joan Villarroya; el periodista Òscar López; la novel·lista Maria Mercè Roca; el comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler, i el comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Enric Calpena, que actua com a president del jurat.

A més del lliurament del premi, Santiago Posteguillo participarà el dia 21 de novembre, divendres, a les sis de la tarda, en un debat al costat de Simon Scarrow, sobre  la figura dels herois romans en les seves novel·les.

En la primera edició celebrada el 2013 el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino va ser per l’escriptora britànica Lindsey Davis.

BARCELONA, capital de la novel·la històrica.
El premi es lliurarà en el marc de la segona edició de la trobada Barcelona Novel·la Històrica, comissariada pel periodista Enric Calpena, que tindrà lloc la setmana del 17 al 22 de novembre de 2014 al Born Centre Cultural. La primera edició d’aquesta trobada va tenir lloc l’any passat en el marc del programa d’actes del Tricentenari BCN i va girar al voltant de la narrativa centrada en els fets de 1714.

L’edició d’aquest any mirarà cap a diferents èpoques del passat, com l’antiga Roma –coincidint amb el bimil·lenari de la mort d’August, fundador de Barcino-; o el segle XX, amb la Revolució dels Clavells i la Primera Guerra Mundial. Alguns dels noms que hi participaran són Lidia Jorge, Ildefonso Arenas, Maria Carme Roca, Javier Sierra, Maha Akhtar, Coia Valls, Xulio Ricardo-Trigo, Simon Scarrow o Víctor Amela.

El programa d’actes de Barcelona Novel·la Històrica es donarà a conèixer properament i inclourà diferents taules rodones, passejades literàries, clubs de lectura, un taller d’escriptura i el lliurament del premi Barcino.