Sant Jordi tanca amb un increment de vendes superior al 3% amb un augment de les vendes dels llibres en català

El Gremi de Llibreters ha presentat les dades de facturació de la diada de Sant Jordi amb una facturació  20,96 milions d’euros, xifra que suposa un increment del 3% respecte l’any anterior.

Sant Jordi 2016Unes dades que corroboren “les sensacions positives de la diada de no recular i fins i tot créixer una mica pel que fa a les vendes”, segons Antoni Daura, president del Gremi. El balanç s’ha presentat avui en un acte presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila, i on també s’ha fet públic el rànquing definitiu de llibres més venuts incloent-hi la informació de les parades.
Tot i les dades globalment positives, Daura admet que la pluja caiguda en diverses poblacions de Barcelona i Girona a la tarda “va fer la guitza i va impedir que la jornada pogués ser millor”. El president del Gremi de Llibreters creu que les xifres són indicatives que “la recuperació del sector, si bé encara modesta, es va consolidant”.

Una dada positiva és l’augment de les vendes de llibres en català que supera aquest any als títols publicats en castellà i que es situa en un 54,32%.
La diferència de venda en català i castellà creix en el llibre infantil on el català suposa un 70% respecte del 30% en castellà.
Durant el Sant Jordi es van vendre al voltant d’uns 45.267 títols diferents i els 10 més venuts suposes només un 4,87% del total.
La Cambra del Llibre treballa que la Unesco reconegui la festa de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat tal i com va avançar a principis d’aquesta setmana el Conseller de Cultura Santi Vila en una entrevista concedida a La Xarxa.