La cita manté la xifra d’assistència de la passada edició

Romain Huagult

La presència de presència de l’aviació en el còmic ha centrat la nova edició de la Fira Internacional de Còmic de Barcelona celebrada del 30 de març al 2 d’abril en la Fira de Barcelona.

Segons ha destacat Carles Santamaria, director del certamen i secretari general de FICOMIC, els resultats d’aquest 35è Saló del Còmic: “El Saló consolida una xifra rècord de visitants tot i les fortes pluges de dissabte, fet que demostra la gran atracció que desperta el certamen”.

El recinte de Fira Barcelona-Montjuïc ha acollit una edició que ha tingut en la relació de l’aviació amb el còmic, mostrant a Plaça Univers diversos models d’avions reals en el marc de l’exposició Còmics en vol. D’entre les exposicions d’aquest 35 Saló del Còmic, cal destacar l’èxit de públic de Retratant Donald Trump, les consagrades a Milton Caniff i Will Eisner o les que cada any es dediquen als guanyadors de l’anterior edició, com la titulada Gaudí entre vinyetes o la d’Humor Blanco de TBO
L’èxit del Saló es deu  “la gran oferta cultural, pedagògica i lúdica amb espectaculars exposicions, tallers didàctics o interessants taules rodones ha estat molt ben valorada pel visitant”. Ha afegit que “la gran oferta dels expositors, tant de còmic com de merchandising i activitats ha fet que els visitants hagin gaudit de la seva estada”, segons ha destacat Santamaria.

Dave Gibbons, Liza Donnelly, Romain Hugault, Bryan i Mary M. Talbot, Jill Thompson, Kim Jung Gi, Hermann, Matt Kindt, Sole Otero, Bruno Gazzotti, Miguel Díaz Vizoso, Kim Jung Gi, Juan Padrón o Gina Wynbrandt han estat els noms destacats d’aquesta edició.

Els premis del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona han premiat amb el Gran Premi al dibuixant barceloní Josep Maria Martín Saurí., Jamás tendré 20 años, de Jaime Martín, ha estat escollida com a Millor Obra; Javi Rey ha guanyat el premi Autor Revelació que entrega la Fundació Divina Pastora; La Visión, de Gabriel Hernández Walta i Tom King s’ha imposat com a Millor Obra Estrangera, i el premi al Millor fanzine ha estat per Paranoidland.