Amb més de 50 anys de trajectòria, la Fira del Llibre Infantil de Bolonya és la fira professional de referència internacional del sector.

Catalunya i les Illes Balears són els  convidats d’honor a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya. Aquest fet suposa la  possibilitat de promoció exterior dels escriptors i il·lustradors i potenciar i incrementar la internacionalització del sector del llibre infantil i juvenil amb el conseqüent augment del seu volum de negoci.
La participació a la Fira de Bolonya representa també l’obertura de nous mercats estratègics pel sector editorial.

Per donar visibilitat a aquesta potència del sector de la literatura infantil i juvenil, Catalunya i les Illes Balears es presenten a Bolonya amb un programa que inclou més de quaranta activitats amb més de vuitanta participants on hi destaquen les exposicions per donar visibilitat a  la importància de la il·lustració i la literatura infantil i juvenil en llengua catalana.

Catalunya i les Illes Balears es presenten amb dues exposicions comissariades per la llibretera Paula Jarrin, i dissenyades per l’arquitecta Clara Solà-Morales.

Paula Jarrín comissària de les exposicions destacava fa uns mesos a L’Illa dels Llibres el repte de representar a la Literatura Infantil i Juvenil catalana i ‘De fer de megàfon del talent dels autors, de tota la feina feta des de la industria del llibre. Com diu el lema, hem de compartir amb el món sencer, tot el talent de casa nostra.’  La fira de Bolonya assegura Jarrín  ‘És el gran aparador mundial. Hi participa tot el sector professional, editors, agents literaris, autors, il·lustradors, llibreters i bibliotecaris.’

L’exposició Sharing a Future, s’ha concebut com una gran llibreria que sigui també un espai
de repòs al bell mig de la fira. Seguint la proposta de la comissària, es defineixen 42 hamaques, cadascuna d’elles dedicada a un il·lustrador, que es distribueixen en tres àmbits: primers lectors, narrativa i àlbum il·lustrat. Aquestes teles allargades conviden el visitant a seure-hi i aprofundir en la lectura dels llibres que el projecte curatorial proposa i que es podran trobar també a l’estand. La tria inclou creadors de Catalunya, les Illes Balears i València, tots ells amb, com a mínim, una obra publicada.

A l’exposició es podrà veure l’obra de Marta Altés, Armand, Albert Arrayás, Albert Asensio, Màriam Ben-Arab, Aina Bestard, Pep Boatella, Rocio Bonilla, Mariona Cabassa, Roser Calafell, Mercè Canals, Zuzanna Celej, Agustín Comotto, Bernat Cormand, Luis Demano, Víctor Escandell, Àfrica Fanlo, Lluís Farré, Liliana Fortuny, Mercè Galí, Alba Garcia i Puig, Pere Ginard, Maria Girón, Francesc Grimalt, Christian Inaraja, Òscar Julve, Anna Llenas, Mercè López, Cristina Losantos, Rebeca Luciani, Oriol Malet, Pep Montserrat, Roger Olmos, Sergi Portela, Gustavo Roldán, Xavier Salomó, Gabriel Salvadó, Bàrbara Sansó, Júlia Sardà, Sebastià Serra, Jordi Sunyer i Jordi Vila Delclós.

Al claustre de l’Archiginnasio amb l’exposició Vet aquí una vegada… / C’era una volta s’hi podran veure treballs dels il·lustradors i il·lustradores que han obert camí i que compten amb una trajectòria ja ben consolidada. Seguint el ritme de les pròpies arcades del claustre, el visitant trobarà unes banderoles suspeses amb les il·lustracions i els textos que les acompanyen.

A l’exposició es podrà veure l’obra de Mercè Arànega, Arnal Ballester, Pilarín Bayès, Ignasi Blanch, Roser Capdevila, Joma, Lluïsa Jover, Montse Ginesta, Valentí Gubianas, Gusti, Mercè Llimona, Max, Fina Rifà, Francesc Rovira, Carme Solé Vendrell, Josep Antoni Tàssies i Montse Tobella